10 trendy modela obuće koje ćemo viđati svuda na proleće

cipele u trendu prolece 2023
Instagram/Printscreen

Proleće je na vidiku (ko broji dane sa nama?), a to znači da slobodno možete početi sa kupovinom laganije obuće! Naravno, možda još nije vreme da spakujte zimske cipele, ali definitivno napravite mesta za nove prolećne modele. Platforme, “Mary Jane” cipelice, baletanke, i grube “loafer” mokasine – ovo su modeli prolećne obuće koje ćemo viđati svuda! Male “kitten” štikle se takođe vraćaju u modni fokus, kao i četvrtasta, blok peta. U nastavku donosimo 10 modela obuće za proleće 2023, koji će biti u trendu!

Obuća u trendu za proleće 2023.

#1: Baletanke

Nekada omiljeni komad obuće (početkom 2010-ih godina), baletanke su poslednjih godina izgubile nekadašnju popularnost, ali dobre vesti su da se trendovi uvek vraćaju!  Nabavite ne tako klasičan par, sa mašnicom, ukrasnom šnalom ili pertlom, ako želite malo “fancy momenta”.

#2: “Pecaroške” sandale

Ovaj trend obuće sa mnoštvo kaišića, koji formiraju “kavez” za stopalo su postale popularne nekoliko poslednjih sezona. Ovo proleće kreira novu eru pecaroških sandala – od sleek i minimalističkih modela, pa sve do grubljih verzija. Za poptpuni povratak u rane 2000-e: birajte providne, “jelly” modele, poput onih koje smo kao deca nosili na letovanju.

View this post on Instagram

A post shared by saltwatersandals (@saltwatersandalsau)

#3: “Mary Jane” modeli

“Mary Jane” cipelice su bile popularne u mladosti naših mama, ali složićete se da je ovo vanvremenski ženstveni model za proleće. Njih karakteriše jedan tanki kaišić preko risa i ne tako visoka četvrtasta peta. Modeli brendova Prada i MiuMiu su veoma popularni, tako da ovog proleća pronađite svoj omiljeni par “Mary Jane” cipelica.

#4: Cipele od satena

Konačno možete skloniti čupave papuče i sandale u ostavu, i poželeti dobrodošlicu satenskim cipelama u svim oblicima! Da li ste spremne za satenski blistave klompe, salonke, papuče, i čizme? Više to nisu samo svečani modeli, već mogu biti veoma moderni i “edgy”.

#5: “Chunky” platforme

Era glomaznih, “chunky” cipela nikako nije završena, ako je sudeći po revijama brendova Proenza Schouler, Fendi, Versace… Bilo da se radi o klasičnoj platformi, “wedge” platformi ili četvrtastoj blok peti, postoji silueta koja će odgovarati svima. Kao što smo mogli videti na Fendi reviji, lako ih možete izuti i nositi u rukama.

#6: Uglasta “kitten” niska štikla

Ovaj model niske štikle, koja se blago uvija ka unutra, bila je sinonim za Balenciaga kuću, a sada, svaki brend pravi svoju verziju uglaste štikle. Ovaj model cipele je “work friendly”, tako da lako možete potrčati do posla u njima.

Povezano: 5 saveta kako da izbegnete žuljeve od obuće ovog leta

#7: Kaubojske čizme

Ne morate nositi kravlji print niti prašnjavu kožu da bi ste ušli u “Western” vajb, jer će ovog proleća biti popularne raznobojne, metalik i šarene verzije kaubojskih čizama. Ovi modeli će odgovarati svima, od ljubiteljki kantri muzike, pa do onih koji slušaju pop.

#8: Špicaste cipele

Svaka kombinacija košulje i vrećastih poslovnih pantalona traži savršenu špicastu cipelu da izbalansira outfit. Ako želite “opasan” i “girl boss” izgled, onda ovog proleća potražite neki super popularnih modela špicastih cipela.

#9: Raznobojne heklane cipele

Trend heklanih materijala je eksplodirao oko 2020. godine (TikTok nas je naučio i da heklamo tokom karantina), a ovaj stil se održao i do danas, ali na suptilne načine. Tako su ovog proleća popularne cipele od heklanih materijiala, bilo da se radi o patikama, baletankama ili papučama.

#10: “Bad Girl” modeli

Od S&M modela, pa do pank obuće, “edgy” detalji su svuda: nitne, kaišići, metalni ukrasi… Kada stilizujete ove buntovničke modele cipela, razmislite o kontrastu tokom stilizovanja. Kožne crne mokasine sa pank detaljima će savršeno ići kao suprotnost ženstvenim haljinama i suknjama.

Pročitajte još i: Dilema – da li cipele treba čuvati u kutiji ili ipak ne?

error: Content is protected !!