Ukoliko ste redovni posetilac TikTok-a, a volite slatkiše, sigurni smo da ste primetili viralne videe koji prikazuju pripremu tzv. Dubai čokolade, koja je postala preko noći popularna. Ovaj slatkiš se može nabaviti ekskluzivno u Dubaiju, po nešto višoj ceni. Ali za sve nas koji bismo da isprobamo ovaj zanimljiv desert, pronašli smo reept za domaću Dubai čokoladu, jer ju je zaista zabavno napraviti (ako možete pronaći sve ove sastojke i alate za njihovu izradu). Tamna površina Dubai čokolade, prošarana bojama otkriva hrskavo-kremasto punjenje na bazi kadaifa i krema od pistaća – ova kobinacija zvuči kao savršenstvo. Evo kako da same kod kuće napravite ovaj viralno popularni slatkiš sa TikTok-a.
Dubai čokolada: hrskavo-kremasto savršenstvo
Znajte da ove čokoladice punjene pistaćima ne razočaravaju. S obzirom da vam ne treba mnogo da napravite ovaj recept, oduševljeni smo koliko su ove čokoladice ukusne. Ako živite u Dubaiju, znajte da ove pločice nisu trik, brzo se rasprodaju i morate biti brzi da dobijete svoju narudžbu. Ovo je luksuzna čokolada kojoj se možete prepustiti, a ne vaša prosečna čokoladica. Ukus nije jedini privlačni aspekt ovih čokoladica, one izgledaju kao umetnička dela, jer se kalupi za čokoladu šaraju jestivim bojama, tako da površina čokolade izgleda kao galaksija.
Dubai čokolada – recept
Oprema:
- Posude za mešanje
- Tiganj
- Špatula i kašike
- Kalup za čokoladicu
Sastojci:
- 300 g tamne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 1 kašičica kokosovog ulja
- 50 g bele čokolade
Punjenje od pistaća:
- 150 g kadaifa
- 50 grama tahinija – paste od susama
- 75 g krema od pistaća
- Prstohvat soli
- Opciono: Jestive tečne boje za hranu za mešanje sa belom čokoladom
@thefeedfeed Dubai Chocolate Bars 🤩 It’s #trendingtuesday and @Alexa Santos is making the viral Stuffed Fix Chocolate Bars that are a crunch-lovers DREAM! Full recipe below: INGREDIENTS: 2 tablespoons unsalted butter 8 ounces kataifi, roughly chopped/broken up 2 (3-4 ounce) milk chocolate bars, roughly chopped 2 (3-4 ounce) dark chocolate bars, roughly chopped 1/2 cup pistachio cream 1/4 cup tahini Directions: 1. Melt butter in a large pan over medium heat. Add in the kataifi and cook, toasting the kataifi until deep golden brown and crunchy (but not burnt). Remove from heat and set aside to cool down. 2. In a large microwave-safe bowl, add in all the chopped chocolate. Microwave for 2 minutes, stopping halfway to stir. Stir when done – the chocolate should be melted and smooth. 3. In a chocolate bar mold, pour a thin layer of the melted chocolate into each slot. Make sure there’s plenty of room left still in each mold slot. Put into the fridge to allow the chocolate to set for 10 minutes. 4. In a large bowl, add the toasted kataifi, pistachio cream, and tahini. Mix well to evenly incorporate. 5. Remove the chocolate mold from the fridge. Pour a thick layer of the kataifi mixture into each mold, filling them up. Use a spoon to flatten the kataifi mixture down. Pour the remaining melted chocolate on top of the kataifi mixture, then spread the chocolate to evenly coat. Place the molds back into the fridge for 30 minutes-1 hour. 6. Remove the chocolate bars from the molds. Keep refrigerated. Enjoy! #feedfeed #dubaichocolate #dubaichocolatebar #knafeh #chocolatebar #stuffedchocolatebar #fixchocolatebar #dubaidessert #fixdessertchocolatier #fixchocolatier #pistachiochocolate #fixchocolate ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) – Tommy Richman
Dubai čokolada – priprema
1. Počinjemo tako što testo za kadaif isečemo fino i tostiramoga na laganoj vatri na tiganju do zlatne boje. Ovo može potrajati 3-5 minuta. Ovo dobro promešajte da ne zagori, ako ovo dobro ne tostirate, rezanci neće imati ono hrskanje u svakom zalogaju. Kada dobijete boju, sklonite sa vatre, prebacite u posudu za mešanje i ostavite na stranu.
2. Ako je krem od pistaća čvrst, zagrejte ga u mikrotalasnoj pećnici 20 sekundi dok ne postane gladak i tečan. Sipajte ga u hrskavi kadaif, posolite, a možete u ovu smesu dodati i pistaće u prahu
3. Zatim topimo mlečnu i crnu čokoladu u mikrotalasnoj pećnici u posudi u intervalima od 10 sekundi, mešajući između svakog intervala, ili iznad pare u šerpici. Dodajte kokosovo ulje, promešajte i ostavite sa strane.
4. Otopite belu čokoladu u drugoj posudi i podelite u nekoliko manjih činija da ih obojite prehrambenom bojom. Na dno kalupa razlijte ovu obojenu belu čokoladu, prelijte preko otopljenu tamne čokoladu i poleđinom kašike ravnomerno rasporedite po kalupu pokrivajući uglove i površinu u potpunosti.
5. Svaki kalup napunite filom od pistaća i kadaifa i ravnomerno zagladite gornji deo. Odozgo prelijte još otopljene crne čokolade i ravnomerno prekrijte. Obavezno ostružite višak i stavite kalup u zamrzivač da se stegne na nekoliko minuta. Izvadite iz zamrzivača i iz kalupa, poslužite uz kafu ili posle jela. Prijatno.
@moribyan how to make the viral chocolate bar! Full recipe and deets are on the blog 🤎
♬ original sound – moribyan
Pročitajte još i – Zdravi desert od samo 3 sastojaka – ledeni zalogiji sa bobičastim voćem
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare