Kako da izgradite sopstveni stil? Šta o tome kažu modne ikone

By  |  0 Comments

Iako se naizgled možda čini drugačije, građenje sopstvenog stila zapravo uopšte nije lako i za mnoge predstavlja težak i gotovo neizvodljiv zadatak. Međutim, prema mišljenju koje deli ogromna većina modnih ikona i uopšteno stručnjaka iz oblasti mode, postoje određeni saveti koji vam ukoliko ih se pridržavate mogu pomoći da izgradite sopstveni stil.

Evo o kojim savetima je reč:

Nemojte slepo pratiti modne trendove:

Upravo pomenuti savet, možda je čak i najvažnije da zapamtite ukoliko želite da izgradite sopstveni stil. Naime, modeli odeće koji su u određenom periodu moderni, jednostavno ne mogu da odgovaraju svima niti da dobro stoje svima. Isto tako, komadi odeće koji vam iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju ili za koje smatrate da na vama jednostavno ne izgledaju lepo, nikako ne mogu uticati na to da u njima izgledate moderno.

Shodno navedenim činjenicama, ukoliko želite da izgradite i da imate sopstveni stil, nikada nemojte nositi ono što je moderno, već ono u čemu se lično vi osećate lepo, a samim tim i prijatno.

Pustite da vaša garderoba “govori” o vama:

Ukoliko želite da izgradite sopstveni stil, potrudite se da vaša spoljašnja slika, koju kreirate kroz garderobu koju nosite, “govori” o vama, tačnije o vašoj ličnosti. Drugim rečima, ono što bi ste imali i želeli da kažete, pokušajte da “ispričate” kroz garderobu.

Pažljivo birajte detalje:

Kada birate detalje, kao što su komadi nakita, satovi, torbe i slično, potrudite se da oni maksimalno odgovaraju vašoj odeći i to tako što će “pričati” istu priču koju “priča” i vaša odeća.

Ne plašite se da budete drugačiji:

Bez obzira na to koliko zahvaljujući garderobi koju nosite odudarate od odevnog klišea i izgledate drugačije, ostanite dosledni sebi i istrajni u nameri da imate i da očuvate sopstveni stil.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!