Savet koji će vam zatrebati: Kako da ispeglate odeću od prevrnute kože

By  |  0 Comments

Svima je poznato, da je svakodnevnica svake savremene dame, ispunjena mnoštvom obaveza, sa kojima je ponekad pravi izazov izboriti se, bar u predviđenom i planiranom terminu. Baš zato, ponekad je od velike koristi upoznati se sa korisnim savetim, koji vam mogu pomoći da u određenim situacijama brzo i lako rešite i prevaziđete određenu obavezu i da na taj način uštedite dragoceno vreme.

Jedan od takvih saveta, podelićemo sa vama kroz sadržaj ovog teksta. Reč je o savetu kako da na najjednostavniji način ispeglate odevni predmet od prevrnute kože.

Kako da ispeglate odevni predmet od prevrnute kože?

Bez obzira što se modni trendovi i modeli odeće neprestano, iz godine u godinu smenjuju, postoje određeni materijali od kojih se odeća proizvodi, a koji nikada ne prestaju da budu moderni. Jedan od takvih materijala je prevrnuta koža.

Ono što se može izdvojiti kao mana prevrnute kože, jeste to što kada se izgužva, veoma teško se može ispeglati, jer prevrnuta koža ne sme da dođe u direktan dodir sa zagrejanom površinom pegle. Ipak, u takvim situacijama postoji rešenje. Kada vam se izgužva bilo koji odevni predmet od prevrnute kože, uradite sledeće:

Izgužvani odevni predmet pažljivo i što pravilnije stavite na ofinger. Zatim, taj ofinger odnesite u kupatilo i okačite ga o ivicu tuš kabine tako da odevni predmet bude unutar prostora tuš kabine. Ukoliko u svom kupatilu nemate tuš kabinu, ofinger okačite recimo o zakačku za peškir ili o nešto drugo što se nalazi u blizini slavine sa toplom vodom.

 

Bitno je samo da odevni predmet koji ste okačili potpuno visi, odnosno da se nijednim svojim delom ne oslanja na podlogu. Kada ste to uradili, pustite da teče vrela voda i da se u unutrašnjosti kupatila (ili u unutrašnjosti samo tuš kabine), formira veća količina vodene pare. Količina vodene pare, treba da bude tolika, da dopre do odevnog predmeta od prevrnute kože, odnosno da uzrokuje da takav predmet postane „naparen“.

Kada primetite da je odevni predmet „naparen“, zatvorite slavinu sa vrelom vodom i ostavite odevni predmet na ofingeru da i dalje visi i da stoji nekoliko sati. Najbolje je da ovo uradite uveče i da tek ujutru proverite rezultat.

Rezultat će biti iznenađujuć. Konkretno, vaš odevni predmet od prevrnute kože, izgledaće kao da ste ga pažljivo i uredno ispeglali. Ukoliko u potpunosti ne budete zadovoljni rezultatom ovako sprovedenog postupka, sve ponovite još jednom na isti način i rezultat sigurni smo neće izostati.

Jedino što može uticati na potrebu da opisani proces obavite dva puta kako bi ste postigli maksimalne rezultate, jeste preterana izgužvanost odevnog predmeta koji je proizveden od prevrnute kože ili debljina prevrnute kože. Blaže izgužvani ili tanji odevni predmeti, biće besprekorno ispeglani već nakon prvog puta.

Ono što je takođe važno napomenuti, jeste da je potrebno da odevni predmet ostane da visi na ofingeru sve dok se potpuno ne osuši. U protivnom, može se lako ponovo izgužvati čim ga obučete ili vratite u garderober.

Isti ovaj postupak „peglanja“, možete isprobati i na predmetima koji nisu odevni, već imaju neku drugu namenu, ali su takođe izrađeni od prevrnute kože.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!