Trik da uklonite kamenac sa glave tuša

greške pri tuširanju

Glava tuša je konstantno pod mlazom vode pa se kalcijum i drugi minerali iz vode gomilaju na površini glave tuša i usporavaju protok sve dok ne dovedu do zapušavanja. Sledeći put prilikom generalnog spremanja kuće, razmislite o čišćenju glave tuša uz pomoć ovog jednostavnog trika.

Zbog vode dolazi do korozije materijala od kojeg je napravljen tuš, ali i do pojave kamenca ili ljigavog mulja na glavi tuša. Korozija je vizualno ružna, ali ne šteti funkcionalnosti tuša. Kamenac i zelena mulj su glavni krivci za začepljenje glave tuša.

Kako biste poboljšali protok vode i uživali prilikom tuširanja, uklonite prljavštinu potapanjem glave tuša u obično sirće. Takođe, ovaj trik možete da koristite i za čišćenje i odgušenje slavine.

Za ovaj trik vam je potrebno:

  • sirće,
  • plastična kesa,
  • gumica ili kanap.

Postupak čišćenja:

Napunite kesu sirćetom pa pričvrstite za glavu tuša gumicom ili kanapom. Važno je da glava tuša u potpunosti bude uronjena u sirće najmanje 12 ili čak 24 sata – zavisi koliko je talog na glavi tuša tvrdokoran ili da li vam treba tuš tokom perioda čišćenja.

Nakon određenog vremena, jednostavno skinite kesu (pazeći da vam sirće ne dospe u oči) i prospite sadržaj – u odvod tuša ili wc šolju. Bonus ovog trika upravo sledi – bacite malo sode bikarbone niz odvod (pre nego što prospete sirće) kako biste ga očistili. Pustite vruću vodu da teče nekoliko minuta i uživajte dok gledate kako delovi kamenca spadaju sa glave tuša.

Ukoliko vam ostane delova prljavštine, lako ćete ih skinuti čačkalicom ili četkicom za zube.

Pogledajte video kako da uklonite kamenac sa glave tuša!

Povezano: Uradi sama: organizator lakova za nokte i nakita!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!