Praznici nam stižu: Zimske korpice sa đumbirom i sladoledom

By  |  0 Comments

Ako i vas već hvata novogodišnja euforija – ne krivimo vas. Grad je odavno okićen, temperature su dovoljno niske, a ponuda novogodišnjih ukrasa je nikad veća. Zato već sada možete zaroniti u istraživanje prazničnih slatkiša koji će oduševiti vaše ukućane, porodicu i prijatelje. U tom duhu – donosimo vam savršen recept za zimske korpice sa đumbirom, punjene sladoledom!

Najukusniji zimski dezert od korpica sa keksom od đumbira punjene sočnim sladoledom je savršen način da se počastite sladoledom i u zimskoj sezoni. Šarene mrvice u zelenoj i crvenoj boji odozgo daće posebnu prazničnu dekorativnu notu.

Neodoljive zimske korpice sa đumbirom i sladoledom

Za ovaj recept trebaće vam sledeći sastojci:

  • 2 + 1/4 šolje brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice mlevenog cimeta
  • 1 supena kašika mlevenog đumbira
  • pola kašičice mlevenog kardamoma
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 3/4 šolje omekšalog neslanog putera
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1/3 šolje melase
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/3 šolje istopljenog putera
  • sladoled po želji
  • crvene i zelene mrvice za dekoraciju

Priprema:

U činiji pomešajte praškaste sastojke: brašno, so,  i začine. U odvojenoj činiji pomešajte maslac i šećer i izmiksajte ih mikserom, dok tekstura ne postane ujednačena. Potom dodajte jaje, melasu i ekstrakt vanile, nastavljajući da miksate smesu. Ubacite praškaste sastojke i blendajet mikserom dok smesa ne postane ujednačena.

Ohladite smesu 1 sat u frižideru. Potom je izvadite, i kašikom oblikujte keksiće od đumbira, koje ćete poređati na pleh i ispeći na 190 stepeni 30 minuta u rerni.

zimske korpice

Youtube/Printscreen

Dobićete 20 keksića. Kada se ispehu i ohlade, sameljite ih u blenderu i dodajte opotljeni puter, kako biste dobili materijal za izgradju korpica. Tekstura treba da bude poput vlažnog peska. Nauljite kalup za mafine i obložite svaki ovom smesom. Dobro je utisnite prstima kako biste oblikovali korpicu. Pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni.

zimske korpice

Youtube/Printscreen

Kada se ispeku korpice i dobro ohlade, servirajte u svaku po jednu kašiku sladoleda. Pospite dezert odozgo sa mrvicama keksa od đumbira i šarenim dekorativnim mrvicama. Savršen zimski desert za sve ljubitelje sladoleda i đumbira!

klacici34

Youtube/Printscreen

Video-tutorijal za korpice sa đumbirom i sladoledom pogledajte OVDE:

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *