„Uradi sama” prirodno ulje za negu tela posle tuširanja

ulje za telo

Da li je i vama koža tela suva kako krenu zimski meseci? Ponekada i vrelo tuširanje može uzrokovati isušivanje kože koje se onda sparuje sa drugim faktorima, poput hladnog vremena i jakog grejanja. Zato je zima pravo vreme da u rutinu nege tela uvedete ulje za tuširanje, koje će nahraniti kožu tela posle tuširanja i svih hemikalija koje se nalaze u gelu za tuširanje. Ako želite 100 posto čisto ulje za telo, napravite ovo ulje prema našem receptu.

After-shower oil – zašto je dobro za vašu kožu

Maslinovo ulje sadrži tri važna antioksidanta, kada se nanese topikalno, što štiti kožu od preranog starenja. Kokosovo ulje je bogato mnogim proteinima. Ovi proteini čine kožu zdravom i podmlađenom, spolja i iznutra. Ulje lavande umiruje tenziju i opušta svojim mirisom.

Potrebni sastojci

  • 4 kašike bademovog ulja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 20 kapi eteričnog ulja lavande.
ulje

Priprema

Koristeći levak, sipajte ulja u staklenu bocu i promućkajte dobro pre upotrebe.

Upotreba

Nanosite ulje na blago vlažnu kožu posle svakog tuširanja. Za maksimalni efekat, preko ulja nanesite kremu ili puter za telo, kako biste zaključali hranljive sastojke iz ulja unutar kože.

ulje

Pročitajte još – Obično vs. suvo ulje za telo – u čemu je razlika

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!