3 namirnice koje vam remete dijetu

namirnice

Kada se odlučite da dovedete vašu figuru u red, pre početka dijete trebalo bi da znate koje namirnice imaju negativnu ulogu u borbi protiv dodatnih kilograma.

S obzirom da na stranicama na internetu uglavnom nailazite na predloge namirnica koji će vam pomoći da smanjite kilažu, u današnjem tekstu ćemo vas upoznati sa 3 namirnice koje možda nisu redovni deo vašeg obroka, ali svakako vam remete dijetu te bi bilo poželjno da ih izbegavate pod svaku cenu.

Izbegavajte ove namirnice ako držite dijetu

Biljno ulje

Mnoga biljna ulja su prepuna trans masti koje mogu da vam ugroze zdravlje. Neka biljna ulja je dobro koristiti isključivo za pripremu salata jer ako se tretiraju na visokoj temperaturi postaju štetna (npr. ulje od semenki lana). Takođe, postoje i ulja koja kada se koriste više puta postaju štetna (npr. suncokretovo ulje). Nećete pogrešiti ako se odlučite za maslinovo, kokosovo, susamovo ili ulje od kikirikija.

Veštački zaslađivači

Ako pokušavate da smanjite broj kalorija, veštački zaslađivači su odlična zamena za šećer jer nose nula kalorija. Ipak, vaš organizam će svejedno reagovati kao da u sebe unosite slatko i povećaće vam se apetit. Nećete pogrešiti ako se odlučite za prirodne zaslađivače kao što su smeđi šećer, javorov sirup, organski med  ili stevija.

Kupovni dresing za salatu

Iako je na kupovnim prelivima za salatu naglašeno da ne sadrže neželjene masnoće i dodatne šećere, zapravo su puni hemijskih jedinjenja i veštačkih zaslađivača. Nećete pogrešiti ako, umesto korišćenja ove kalorijske zamke, sami začinite salatu – koristite balzamiko sirće, maslinovo ulje, beli luk, sok od limuna, morsku so, biber i origano.

Povezano: Ultimativni vodič za MRŠAVLJENJE: 8 najefikasnijih DIJETA!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!