6 lifestyle DETOX ideja zbog kojih nećete morati da se odreknete ničega!

detox

Ove godine, manje razmišljajte o odricanju, a mnogo više o prihvatanju novih navika. Jednostavne stvari, poput udisanja svežeg vazduha, bez pritiska i obaveza “meditacije”; šetnja u parku vs. jedan sat u tišini. Sočna čaša vode umesto odricanja od vina dva meseca. Detox ne mora da nužno znači odricanje – ovih 6 stvari će učiniti da se osećate sjajno i “pročišćeno”.

Kako da napravite životni “detox”?

#1: Dobar i dugačak san

Kvalitetan višesatan san je najbolji lek za resetovanje tela i uma, kako biste povratili punu funkciju, smanjili nivoe kortizola i stresa. Počnite sa malim stvarima: svako veče idite pola sata ranije u krevet nego što inače idete. Osim toga, istraživanja kažu da 39% ljudi koji čitaju pre spavanja, imaju kvalitetan san. Probajte to. Potom, ciljajte na 10 sati sna. Blaženstvo, zar ne?

#2: Pijte više vode

Znamo, dosadni smo sa ovom rečenicom. Ne morate brojati 8 čaša vode na dan, ili se nalivati flašama i flašama tokom dana. Samo učinite da voda postane deo vaše svakodnevne rutine. Na primer, nabavite slatku, šarenu i kvalitetnu flašicu za vodu, iz koje ćete poželeti da pijete. Osim toga što voda omogućava pravilno funkcionisanje organizma, učiniće da se osećate budnijim i punim energije. Napunite flašicu hladnom vodom i uživajte!

pijenje vode

#3: Udahnite svež vazduh

Kada bi ovo bilo tako lako – imajući u vidu kakvo je stanje vazduha. Ipak, uvek možete pobeći na vikend van grada i zaista disati punim plućima. Zurenje u ekran čitavog dana može oslabiti vid (sindrom kompjuterskog vida) i pojačati umor. Zato odvojte svakog dana jedan sat za boravak na svežem vazduhu, šetnji i prosto, izlazak iz kuće.

Povezano: Nežni prolećni detox – 7 načina da očistite vaše telo

#4: Nemojte terati sebe na dijete

Čišćenje sokovima, dijeta na bazi limuna, izbacivanje ugljenih hidrata… ključ zdravog života je da vi budete srećni i zadovoljni ishranom. Prestanite sa pritiskom, i prosto uvedite samo čistu ishranu, lišenu šećera, i polugotovih namirnica. Bazirajte se na voću, povrću, mesu, sirevima, integralnim žitaricama.

#5: Istegnite se

Bilo da se radi o jutarnjem istezanju, ili par minuta pauze u kancelariji, dobro staro istezanje smanjuje umor i pomaže da krv procirkuliše kroz mišiće. Kada ste pod fizičkim ili emocionalnim stresom, istezanje će opustiti mišiće pod tenzijom. Omiljeno istezanje? Sedite na stolicu, stavite ruke na donji deo leđa i nagnite se pozadi. Držite 5 sekundi. To je to!

istezanje

#6: Radite nešto što vas čini srećnim

Ne mora to svakog dana – za nekoga je to odlazak u salon, video-chat sa porodicom u inostranstvu, gledanje Netflix-a, ili šminkanje kod kuće, samo za vas. Šta god da je u pitanju, rešite da ćete to raditi tokom čitave godine, kako biste ugodili sebi!

Pročitajte još i: Detox voda za čišćenje organizma – 3 laka recepta

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!