Čaj od valerijane – saveznik u borbi protiv neplodnosti

Valerijana ili macina trava, od davnina u narodu je poznata i kao trava očajnica ili tetrljan. Vekovima unazad, ova biljka, koristi se u narodnoj medicini kao prirodni lek protiv mnogih različitih bolesti. Ono što se izdvaja kao njena najčešća upotreba, jeste upotreba u cilju lečenja ženske neplodnosti, ali i cilju lečenja brojnih drugih zdravstvenih problema koji su povezani sa funkcijom ženskog reproduktivnog sistema.


Iz pomenutih razloga je u narodu i nastao naziv ove biljke “očajnica”. U davna vremena, žene koje nisu mogle lako da ostanu u drugom stanju, kako se govorilo “svoj očaj” lečile koristeći čaj od ove biljke i tako je ona dobila, ali i do danas zadržala naziv “očajnica”. Kako svedoče iskustva mnogih od takvih žena, one su nakon kratkog perioda korišćenja čaja od ove biljke, uspevale da “prevaziđu svoj očaj” i ostajale su u drugom stanju. Baš zato, zahvaljujući svojoj delotvornosti, biljka valerijana, sve do danas se koristi u cilju lečenja neplodnosti.

Koje sastojke sadrži valerijana?

– Gorke biljne materije,
– Tanini,
– Biljna sluz,
Eterična ulja,
– Biljne soli,
– Druge lekovite materije.

valerijana

Kako se priprema čaj od valerijane?

Potrebno vam je:

  •  1 ravna supena kašika suvog čaja od valerijane,
  •  250 mililitara vode.

Postupak pripreme:

Dvesta pedeset mililitara vode stavite da provri, a zatim njom prelijte ravnu supenu kašiku valerijane. To poklopite i ostavite da oko 10 do 15 minuta tako poklopljeno odstoji, a zatim procedite i popijte dok je umereno toplo.

Zašto je dobro da konzumirate ovaj čaj?

Već na samom početku teksta, napomenuli smo da se čaj od valerijane ili macine trave sasvim je svejedno kako ga nazivate, koristi u cilju lečenja neplodnosti, ali i u cilju otklanjanja problema sa organima reproduktivnog sistema.

Da bi ste konkretno razumeli namenu i svrhu konzumiranja ovog čaja, rećićemo i kojim je to problemima reproduktivnog sistema konkretno reč:

  •  Hormonalni disbalans,
  •  Neujednačen ritam menstrualnog ciklus
  •  Problemi sa jajnicima (oslabljena funkcija jajnika, prisustvo cisti na jajnicima i drugo),
  •  Prisustvo bolova u toku trajanja menstrualnog ciklusa.

PMS ludilo savremene žene

Ono što je bitno naglasiti kada je reč o razlozima zbog kojih je dobro konzumirati čaj od valerijane, jeste činjenica da on ima pozitivan uticaj i na ostale segmente zdravlja koji nisu usko povezani sa zdravljem reproduktivnog sistema.

[adsense_inserter id=”12825″]

Evo šta sve leči čaj od valerijane:

– Astma,
– Bronhitis,
– Upala pluća,
– Tuberkuloza,
– Sezonske virusne infekcije grla,
– Prehlada.

caj od valerijane

Koliko često je potrebno piti čaj od valerijane u cilju lečenja neplodnosti?

Preporučena dnevna doza čaja od valerijane je od 2 do 3 šoljice na dan. To znači do 600 mililitara na dan. Od te preporuke ne treba odstupati.

Koliko dugo treba da konzumirate ovaj čaj u cilju lečenja neplodnosti?

Iskustva brojnih žena koje su koristile čaj od valerijane u cilju lečenja neplodnosti, govore da je ovaj čaj potrebno konzumirati svakodnevno u preporučenoj dnevnoj količini kontinuirano 3 meseca, kako bi se izlečila neplodnost.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!