Japanska dijeta je inspirisana zdravim načinom života Japanaca, naroda koji je među najdugovečnijim na svetu i sa najmanjim procentom gojaznosti. Njihova ishrana je bogata ribom, povrćem i pirinčem, veoma zdravim namirnicama, koje su sigurno odgovorne za zdravlje ove azijske nacije. Zato ako želite da zdravo smršate – bacite se na dvonedeljnu japansku dijetu, kako biste izgubili čak 7 kg ili više za 14 dana.
Kako jedu Japanci?
Osnova japanske kulture jela su male porcije sveže sezonske hrane. Japanci cene kvalitet, pre nego kvantitet hrane i jedu sporo, kako bi uživali u ukusima hrane i doživeli osećaj zadovoljstva sa manjim porcijama. Glavni faktor u japanskom načinu ishrane je da jedu dok ne budu oko 80% siti. Osim toga, veoma je važna prezentacija hrane, kako bi ona izgledala privlačno oku.
Mlečni proizvodi i hleb nisu deo japanske ishrane, dok se piletina i govedina koriste više kao dodatak pre nego glavni deo obroka. Kao dezert preferiraju sveže voće, dok se neki teži dezerti jedu u veoma malim porcijama.
Japanska dijeta
Japanska dijeta je prilagođena evropskom načinu ishrane. Radi se o niskokaloričnoj dijeti. Važno je da tokom trajanje dijete od 14 dana, vodu konzumirate samo između obroka, i to minimum 8 čaša vode na dan. Dijeta ne dozvoljava unošenje nikakvog šećera, soli, alkohola, hleba ili druge hrane, osim one koja je na meniju.
Za najbolje rezultate morate strogo pratiti plan ishrane, i taj način ćete izgubiti do 8 kilograma ili više, u zavisnosti od inicijalne kilaže i godina. Japanska dijeta se sme sprovoditi ne više od jednom godišnje, jer bi mogla poremetiti metabolizam.
Povezano: Atkinsonova dijeta – Jedite i mršavite!
Plan dijete
Ovaj plan je za sedam dana, pri čemu ga ponavljate od 8. do 14. dana ispočetka.
Dan 1
Doručak – crna kafa ili čaj
Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja i zelena salata sa maslinovim uljem i jedan paradajz
Večera – kuvana ili riba spremana na pari, zelena salata sa maslinovim uljem
Dan 2
Doručak – crna kafa, jedan tost
Ručak – kuvana ili parena riba, zečena salata sa maslonovim uljem
Večera – 230 grama grilovane goveđe šnicle, čaša nemasnog jogurta
Dan 3
Doručak – crna kafa
Ručak – jedno tvrdo kuvano jaje, 3 velike sveže ili grilovane šargarepe sa maslinovim uljem i limnovim sokom
Večera – jabuke
Dan 4
Doručak – crna kafa
Ručak – jedan veliki koren paškanata ili komorača, prženog u maslinovom ulju, jabuke
Večera – 2 tvrdo kuvana jaja, 230 grama grilovane goveđe šnice i zelena salata sa maslinovim uljem
Dan 5
Doručak – jedna sveža šargarepa, sa dresingom od limunovog soka
Ručak – 450 grama velike grilovane, kuvane ili parene ribe, 2 šolje nesoljenog soka od paradajza
Večera – grilovana, kuvana ili parena riba, zelena salata sa maslinovim uljem
Dan 6
Doručak – crna kafa
Ručak – 450 grama parenih ili grilovanih pilećih grudi, zelena salata sa maslinovim uljem ili salata od parenih šargarepa
Večera – 2 tvrdo kuvana jaja, sveža šargarepa isečena na kolutove sa dresingom od maslinovog ulja i limuna
Dan 7
Doručak – zeleni ili crni čaj
Ručak – 230 grama grilovane goveđe šnicle, bilo koje voće
Večera – odaberite šta god želite od prethodnih dana, osim 3. dana
Pročitajte još i: 10 super saveta kako da SMANJITE kilažu za 10 dana!
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare