Domaći SLADOLED – 3 recepta koja MORATE probati!

By  |  0 Comments

Zaboravite na kupovinu sladoleda punog šećera i drugih nepotrebnih sastojaka. Možete napraviti u blenderu vlastiti sladoled za 60 sekundi. Ovi jednostavni domaći sladoledi sadrže više zdravih masti, proteina i antioksidanata od većine sladoleda koje možete „zbućkati“, ali su takođe dovoljno ukusni da nećete nikad više sanjati o kuglama sladoleda iz gradskih radnji.

Domaći sladoled sa višnjama i grčkim jogurtom

Ova kisela poslastica je mešavina bogata antioksidansima višnje i proteinima iz grčkog jogurta. Jedna porcija DIY sladoleda sa višnjama i grčkim jogurtom sadrži 135 kalorija, 7 g proteina, 24 g ugljenih hidrata, 2 g vlakana, 21 g šećera, 2,5 g masti i 25 mg natrijuma.

Potrebni sastojci:

  • 2 čaše smrznutih višanja,
  • 1 čaša običnog grčkog jogurta,
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile,
  • 1 kašika meda.

Način pripreme:

Izblendajte višnje sa ½ šolje grčkog jogurta i ekstraktom vanile. Prespite dobijenu glatku smesu u veću posudu. Dodajte smesi preostalu polovinu čaše grčkog jogurta i med. Koristite nož za puter da nežno promešate sladoled masu. Stavite sladoled u zamrzivač da se dobro ohladi, najmanje 4 sata.

Povezano: Kolač sa višnjama – Slatkiš iz detinjstva!

Prethodna1 of 3Sledeća

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *