Zaboravite na kupovinu sladoleda punog šećera i drugih nepotrebnih sastojaka. Možete napraviti u blenderu vlastiti sladoled za 60 sekundi. Ovi jednostavni domaći sladoledi sadrže više zdravih masti, proteina i antioksidanata od većine sladoleda koje možete “zbućkati”, ali su takođe dovoljno ukusni da nećete nikad više sanjati o kuglama sladoleda iz gradskih radnji.
Domaći sladoled sa višnjama i grčkim jogurtom
Ova kisela poslastica je mešavina bogata antioksidansima višnje i proteinima iz grčkog jogurta. Jedna porcija DIY sladoleda sa višnjama i grčkim jogurtom sadrži 135 kalorija, 7 g proteina, 24 g ugljenih hidrata, 2 g vlakana, 21 g šećera, 2,5 g masti i 25 mg natrijuma.
Potrebni sastojci:
- 2 čaše smrznutih višanja,
- 1 čaša običnog grčkog jogurta,
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile,
- 1 kašika meda.
Način pripreme:
Izblendajte višnje sa ½ šolje grčkog jogurta i ekstraktom vanile. Prespite dobijenu glatku smesu u veću posudu. Dodajte smesi preostalu polovinu čaše grčkog jogurta i med. Koristite nož za puter da nežno promešate sladoled masu. Stavite sladoled u zamrzivač da se dobro ohladi, najmanje 4 sata.
Ostavi odgovor
Vidi komentare