Oolong čaj za mršavljenje

Oolong čaj, predstavlja vrstu polufermentisanog čaja, proizvodi se od biljke “Camellia sinensis” i poreklom je sa prostora Kine i sa prostora Tajlanda. Na pomenutim prostorima, oolong čaj se proizvodi i koristi već više od četiri stotine godina, a danas, njegova upotreba je rasprostranjena širom sveta, pa tako i kod nas.
Jedna od osnovnih svrha upotrebe oolong čaja, jeste težnja da se dođe do savršene linije. Naime, redovna i pravilna upotreba oolong čaja rezultira smanjenjem broja kilograma i gubitkom masnih naslaga koje su izražene u organizmu.

Na koji način oolong čaj deluje?

U svom prirodnom sastavu, oolong čaj između ostalog sadrži izuzetno visoku koncentraciju polifenola koji nakon što dospeju u unutrašnjost organizma deluju tako što ubrzavaju metabolizam, a samim tim i proces sagorevanja masti u organizmu. Uz to, polifenoli paralelno deluju i na stvaranje i delovanje enzima koji eliminišu višak triglicerida u organizmu.

Ono što dodatno stimuliše i ubrzava upravo opisan način delovanja polifenola koji su sadržani u prirodnom sastavu oolong čaja, jeste pojačana fizička aktivnost i blaga korekcija ishrane.

Naime, kako bi vas konzumiranje oolong čaj što pre dovelo do savršene linije, preporučljivo je da u svoj dnevni ritam uvrstite bar pola sata do sat vremena fizičke aktivnosti koja može biti oblikovana kroz šetnju, vožnju bicikla ili umereno vežbanje.

Što se tiče blagog korigovanja ishrane, preporučeno je da delovanje oolong čaja podržite tako što ćete izbegavati konzumiranje masnih namirnica i namirnica koje sadrže visok procenat kalorija.

localized-fat-in-woman-abdomen.jpg
Pogledajte i kako da ubrzate metabolizam!

Uz izuzetno visoku koncentraciju polifenola, oolong čaj takođe sadrži čitav niz vrednih i za organizam korisnih nutritivnih elemenata kao što su vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin E i vitamin K, ali minerale i to kalijum, bakar, selen, kalcijum i mangan. Pomenuti sastojci, omogućavaju da se gubitak kilograma i smanjenje masnih naslaga u organizmu uz upotrebu oolong čaja odvija na maksimalno zdrav i bezbedan način, tačnije bez gubitka korisnih materija i elemenata koji su neophodni organizmu.

Kako se oolong čaj priprema i upotrebljava?

Oolong čaj priprema se krajnje jednostavno i to tako što se jedna filter kesica ili jedna čajna kašičica ovog čaja prelije sa oko dvesta mililitara prethodno provrele vode. Kada se navedena količina čaja prelije sa navedenom količinom vode, potrebno je da se pokrije i da se ostavi da odstoji oko pet minuta pre nego što se popije.

Na opisan način, oolong čaj treba konzumirati dva do tri puta dnevno sve dok je prisutna želja za smanjenjem broja kilograma.

Kada postignete idealnu telesnu težinu, možete prestati sa konzumiranjem oolong čaja.

Ono što je uz sve što smo naveli takođe potrebno da znate o upotrebi oolong čaja, jeste da se njegovo konzumiranje ne preporučuje u periodu trudnoće. Razlog za prisustvo takve činjenice ogleda se u tome što oolong čaj sadrži dosta kofeina, a velike količine kofeina mogu negativno da se odraze na razvoj trudnoće, tačnije na razvoj ploda.
Upravo zbog visoke koncentracije kofeina, ovaj čaj i van perioda trudnoće ne treba konzumirati u količini većoj od dve do tri šoljice dnevno. Prekomerno konzumiranje čaja, može dovesti do pojave nesanice i do ubrzanog rada srca.

Povezano: Lovorov list skraćuje put do vitke linije! Napravite domaći čaj za MRŠAVLJENJE!

error: Content is protected !!