Recept za jutarnju kafu koja podstiče mršavljenje

kafa za mršavljenje

Za mnoge je najlepši početak jutra uz ukusnu šoljicu sveže domaće kafe. Redovna kafa će biti ukusnija i draža ukoliko u vaš omiljeni napitak dodate 3 sastojka koja ubrzavaju metabolizam i pospešiju mršavljenje.

Iako se često polemiše da li je kafa dobra ili loša za zdravlje i da li nas čini debljim ili pomaže da smršamo, važno je napomenuti da kafa povećava nivo energije i ubrzava metabolizam. Takođe, pomoću kafe, ako joj dodate ova 3 sastojka, možete brže izgubiti na težini.

Mršavljenje uz jutarnju kafu

Potrebni sastojci

Sve što vam treba su 3 zdrava i ukusna sastojka – cimet, kokosovo ulje i med:

  • 1/3 šolje kokosovog ulja,
  • 1 kašika cimeta u prahu,
  • 100 g meda.

Priprema mešavine:

Pomešajte dobro sve sastojke pa ih prespite u staklenu teglu sa poklopcem. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Način primene

Svakog jutra dodajte 1 kafenu kašiku mešavine od 3 navedena sastojka u šolju tople crne domaće kafe i obratite pažnju kako se vaš metabolizam ubrzava, sagoreva kalorije i topi tvrdoglave masti.

Povezano: Nije crna (kafa) kao što izgleda!

Kako pojedinačno ova 3 sastojka pomažu u procesu mršavljenja?

Cimet je od davnina poznat kao prirodno sredstvo za mršavljenje. Pored toga što je nabolji začin za topljenje masnoća, cimet se koristi i za lečenje probavnih smetnji i nadutosti, a osim toga, pomaže u borbi protiv infekcija i upala u organizmu, smanjuje nivo šećera u krvi, transformiše šećer u energiju.

Kokosovo ulje je zdrava mast koja takođe poboljšava metabolizam i dovodi do efikasnijeg sagorevanja masti, posebno naslaga na stomaku. Njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina efikasna je za proces mršavljenja jer povećava brzinu i energiju kojom naše telo sagoreva kalorije smanjujući osećaj gladi.

Med je zdrav i, najbitnije, prirodan zaslađivač prepun hranljivih materija poput gvožđa, natrijuma, kalijuma, fosfora, cinka i kalcijuma. Pored toga što pomaže u mršavljenju i sprečava gojenje, med takođe smanjuje holesterol i stres, ali i snižava rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Povezano: 5 znakova da ste preterali sa kafom!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!