Vodič od A do Š: Letnja nega kože tela

letnja nega tela

Svake godine, leto ostavi kožu tela u ne baš sjajnom stanju: visoke temperature, polucija, vlaga i drugi faktori čine da koža tela izgubi sjaj i deluje beživotno. Pošto je leto godišnje doba u kojem pokazujemo najviše kože, moramo usvojiti neke savete i smernice za negu tela. U nastavku vam donosimo kompletan vodič za savršeno negovano telo tokom letnjih meseci!

Nega tela na letnji način

#1: Redovan piling tela je obavezan

U letnjim mesecima piling tela postaje obavezan! Iako ste ga možda preskakli u hladnijem delu godine, sa dolaskom visokih temperatura, piling će postati vaš prijatelj! Pošto se koža na suncu isušuje, potrebno je redovno uklanjati mrtve ćelije kože. Zato se opremite srednje grubim pilingom, na bazi šećera ili morske soli i barem 2 puta nedeljno detaljno ispilingujte celu površinu tela.

Vaša koža će posle ovog tretmana biti glatka, ispolirana i nežna, imaće sjaj i blistavost – a to je ono što želimo da postignemo!

Kao idealan letnji piling tela predlažemo vam Skinology KAFA piling kremu za lice i telo.

piling tela

#2: Redovno hidrirajte kožu tela

Sigurni smo da ne legnete u krevet, a da niste nanele kremu za lice. Isto važi i za kožu tela. Odmah posle tuširanja, dok je koža još blago vlažna, nanesite lagani letnji losion za telo, kojim ćete “zaključati” svu vlagu unutar kože. Birajte laganije teksture, koje neće opteretiti kožu niti stvoriti osećaj “gušenja”, s obzirom na visoke letnje temperature. Neka vam ovaj ritual postane svakodnevni!

#3: Obratite pažnju na pazuh

Leto je godišnje doba kada treba mnogo više pažnje da obratimo na zapostavljenu kožu ispod pazuha, koja trpi mnogo: često brijanje (ili depilaciju) i svakodnevne količine dezodoransa. Zato pre brijanja, uvedite piling pazuha, uz pomoć piling rukavice ili proizvoda za telo, koji će ukloniti naslage dezodoransa i mrtvih ćelija. Takođe – kako biste posvetlili kožu pazuha, napravite pastu od limunovog soka i sode bikarbone i time itrljajte ovu regiju.

Povezano: Bliži se leto – vodič za negu kože ispod pazuha

#4: Laktovi i kolena

Koliko pažnje posvećujete ovim regijama? Pošto je leto, sve se mnogo više vidi i primećuje, zato obratite posebnu pažnju na ove regije. Ukoliko vam je koža na ovim predelima tamnija i grublja – uradite piling tretman za posvetljivanje, istom onom pastom koju koristite za pazuh (limunov sok + soda bikarbona). Nakon toga, dobro istrljajte ove regije peškirom i nanesite hidrirajuću kremu.

nega laktova

#5: Rešite se urastanja dlačica

Da li ima neprijatnijeg letnjeg problem od urastanja dlačica? Sprečite ovaj problem, tako što ćete redovno kožu pilingovati pre depilacije/brijanja, i to uz pomoć ove DIY scrub-paste: pomešajte kašičicu sode bikarbone, mlevenog ovsa i kašiku vode. Mešajte dobro, dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite na kožu i ostavite da deluje 5 minuta. Potom je isperite toplom vodom.

#6: Samopotamnjivanje umesto sunčanja

Izbegnite nepotrebno prženje na suncu, i sačuvajte mladoliki izgled kože tela, tako što ćete prionuti na samopotamnjivanje, umesto sunčanja. Pre nego što krenete sa samopotamnjivanjem, poželjno je da uradite piling tela i da kritične suve tačke na delu dobro hidrirate. Odaberite self-tan proizvod prema vašim preferencijama: sprej, kremu ili penu.

Povezano: Samopotamnjivanje bez fleka – moguće je!

#7: Svetlucavi proizvod za telo je MUST!

Kako biste kožu tela učinili primamljivijom i lepšom, malo šminke za telo neće naškoditi! Nabavite svetlucavi losion za telo ili napravite svoj: tako što ćete pomešati malo tečnog iluminatora sa losionom za telo! Vaše telo će sijati poput brazilske boginje, a ovo posebno dolazi do izražaja tokom letnjih noći.

iluminator za telo

Pročitajte još i: Kako da očuvate preplanuli ten posle letovanja?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!