“Uradi sama”: Bronzing ulje za telo sa šljokicama

ulje za telo sa šljokicama

Vreli letnji dani prosto zahtevaju kratke suknje i šorceve, kao i lagane bluzice. Ali, većini nas nije baš prijatno da posle duge zime pokaže gole ruke i noge. Ako odlučite da otkrijete kožu više nego što je to uobičajeno, onda se postarajte da ga pre toga namažete svetlucavim bronzing uljem, koje će naglasiti lepotu vaše kože! U nastavku vam donosimo recept za “uradi sama” šimerasto ulje za telo!

Ulje za telo ne samo da poboljšava sveukupni izgled ruku i nogu, već predivno hidrira i neguje kožu. Isušujući efekti sunca, u kombinaciji sa dosta vremena u bazenu, mogu učiniti da koža vaši nogu izgleda poput aligatorske. Produženo izlaganje suncu može narušiti zaštitnu barijeru kože, vodeći do suve i ispucale kože noge.

Zato je ulje za telo savršeni letnji proizvod – a ukoliko dodate malo shimmera unutra, dobićete idealni body bronzer, s kojim će vam noge izgledati skoro airbrush-ovano! Pošto su ovakvi proizvodi često skupi, znajte da ih možete napraviti kod kuće, od samo dva sastojka, a dobiti isti efekat!

Povezano: “Uradi sama” bronzani sprej za telo sa šljokicama

View this post on Instagram

A post shared by Мыло?Бонбоньерки?Кишинев (@tally_soap) on

Recept za DIY bronzing ulje

Kako biste napravili svoje bronzing ulje za telo, trebaće vam samo 2 sastojka: lagano ulje za telo (kupovno ili baby ulje) i šimerasta senka za oči. Umesto senke možete dodati izmrljveni bronzer sa šljokicama ili tamniji bronzani hajlajter – izbor je na vama!

Povezano: “Bronzirajte” noge – kako da ih našminkate za posebnu priliku?

Postupak pravljenja

Kada ste odredili vaše sastojke za bronzing ulje – dalje je postupak veoma lak. Najpre, počnite sa manjom količinim ulja (oko 30 ml) i dodajte oko 1/4 kašičice bronzanog praha. Potom, izgrebite senku ili bronzer špatulicom, tako da dobijete prah, i pažljivo to uradite, kako prah ne bi završio posvuda. Potom izmerite, kombinujete i mešajte smesu. Nastavite sa dodavanjem senke u prahu dok ne dobijete intenzitet boje koji želite.

Bronzing ulje će možda izgledati tamno u bočici, ali vaša koža se neće transformisati u tu nijansu. Efekat na koži je veoma suptilan, a prah ima tendenciju da padne na dno bočice. Zato ćete je morati promućkati pre svak upotrebe.

Pročitajte još i: Beauty ideje sa šljokicama – idealno za muzičke festivale

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!