Probajte nešto novo: Ofarbajte uskršnja jaja uz pomoć alu folije i tufera

farbanje uskrsnjih jaja folijom
Youtube/Printscreen

Farbanje uskršnjih jaja je omiljena aktivnost cele porodice, koja se tradicionalno radi na Veliki petak. Ako su vam dosadile već dobro poznate tehnike farbanja jaja ili one klasične boje, u nastavku vam donosimo neobičnu metodu, koja daje neobičan pastelno-melirani izgled jaja. Trebaće vam samo gel-boje, alu folija i pamučni tuferi! U nastavku saznajte kako da ofarbate jaja ovom metodom.

Farbanje jaja uz alu-foliju

Potrebni sastojci i pribor:

·  jaja 

·  gel boje po želji 

·  aluminijumska folija 

·  ulje

·  sirće

·  tuferi

Priprema:

Odsecite veće parče alu folije, pa na sredinu lista poređajte 2 reda po 3 tufera (onih pamučnih za skidanje šminke), i pustite da se malo preklapaju. Otvorite gel boje, i nakapajte ih po tuferima po želji, u raznim kombinacijama. Ova jedna folija sa 6 tufera je za jedno jaje.

Povezano: Vodič za savršeno kuvana uskršnja jaja – korak po korak

farbanje uskrsnjih jaja folijom
Youtube/Printscreen

Potom, umotjate jaje u foliju. Ponovite postupak za svako jaje. Ubacite umotana jaja u šerpu sa vodom i dodajte kašiku sirćeta. Kuvajte jaja dok voda ne proključa, i ostavite još par minuta da jaja budu dobro skuvana. Izvadite jaja i premažite ih sa malo ulja.

farbanje uskrsnjih jaja folijom
Youtube/Printscreen

Video-tutorijal pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Najnežniji Uskrs – ofarbajte pastelna uskršnja jaja

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!