5 frizura koje nikako ne bi trebalo da nosite ako imate TANKU kosu

tanka kosa

Ako imate kosu koja je tanka, verovatno ste razmišljale koja frizura najbolje pristaje vašem tipu kose. Sa toliko različitih ideja za frizuru koje možete naći online i na društvenim mrežama, može biti nezgodno pronaći onu idealnu. Pošto tanka kosa ima problem sa volumenom i oblikom, frizuru morate pažljivo odabrati. Na ovaj način ćete izvući maksimum iz vaše kose. Zato vam u nastavku donosimo predloge frizura kojih 5 frizura bi apsolutno trebalo da izbegavate!

Nemojte se ovako šišati, ako imate tanku kosu

#1: “Choppy” stepenovi

Fruzure koje uključuju dosta kratkih, tupo sečenih, “choppy” stepenova nikako ne pristaju vašem tipu kose. Izbegavajte i frizure, poput “coupe sauvage”. Tanka kosa jednostavno nema dovoljno volumena i punoće da drži ovaj razbacani oblik kose.

View this post on Instagram

A post shared by SACHIKO HANDA🖤 (@sachikohanda________)

#2: “Rejčel” frizura

Iako se ova frizura iz 90-ih ponovo vratila na modnu scenu, nikako ne odgovara tankoj kosi. Frizeri tvrde da ovaj stil šišanja ostavlja izvijene stepenove kroz celu dužinu kose, a to se nikako ne može postići na tankoj kosi. Zato će ova frizura uvek izgledati neuredno i prosto loše.

Povezano: Za dodatni volumen kose, probajte “U-shape” frizuru

#3: Duga kosa sa kratkim stepenima

Najbolje je da izbegavate i dugu kosu, ali sa kratkim stepenovima. Tanka kosa lako puca, tako da će je velika dužina kose izložiti pucanju mnogo više, a previše stepenova će je učiniti ravnom i beživotnom.

#4: “Undercut” frizure

“Undercut” stilovi šišanja (gde duža kosa pada preko kraće ili obrijane kose) nikako ne idu uz tanku kosu. Razlog za to je očit – ako se rešite većeg dela kose, nećete imati dovoljno vlasi da ih raširite po celoj glavi.

#5: Preduga kosa

Ako imate tanku kosu, ne bi trebalo da je puštate da izraste predugačka. Ovaj tip kose je skloniji pucanju i stanjivanju, što može izgledati “wispy” na dužini. Ovo lako može izgledati kao da vam je kosa neuredna, nezdrava i nenegovana. Zato se držite dužine malo ispod ramena, kao maksimalne.

Pročitajte još i: Top 5 saveta kako da vam kosa izgleda gusto i bujno?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!