5 stvari koje treba da znate za farbanje kod kuće

Mnoge od nas boje svoju kosu u kućnoj varijanti. Ipak, ponekad se desi da nismo zadovoljne postignutim rezultatom. Postoje razlozi zašto je to tako. Upravo ćete ih saznati.

Najčešće greške kod kućnog farbanja

1.Mutite boju u metalnoj posudi. Boje za kosuse zbog reakcije sa metalom, sa hidrogenom mešaju samo i isključivo u plastičnoj ili staklenoj posudi.

2.Proizvoljno određujete odnos boje i hidrogena. Ukoliko ne poslušate proizvođača po pitanju mililitraže boje i rastvarača, ne očekujte da ćete postići odgovarajuću boju.

3.Očekujete rezultat kao sa reklame. Reklame uvek daju nerealnu sliku, jer se fotografija dodatno obrađuje, a kosa posebno priprema.

4.Ne čitate kako boja za kosu deluje zavisno od vaše nijanse. Na većini kutija postoji nijansa kose i rezultat koji se dobije kada se ofarba kosa. Tako unapred znate šta možete da očekujete.

5.Ne pridržavate se vremena delovanja koje je odredio proizvođač. Ukoliko boju držite kraće nego što je potrebno, može vam desiti da ne dobijete puno dejstvo boje ili da se ona brže ispira. Ukoliko pak duže držite farbu za kosu, ona može da oksidira, tj. promeni nijansu.

Čitajte uputstvo na bojama za kosu

Kod farbanja kose kod kuće važno je da ispoštujete sve što je proizvođač napisao. Pročitajte upustvo za upotrebu i ponašajte se u skaldu sa njim. To je put ka lepoj boji kose.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!