Botoks kose – Tretman koji kosu vraća u život!

By  |  0 Comments

Bez sumnje, savremena žena ne može da zamisli život bez različitih načina oblikovanja kose koja imaju za cilj da njena kosa izgleda lepo. Međutim, gotovo svaki od tih načina, podrazumeva izlaganje kose visokoj temperaturi, bilo da je njen izvor fen ili presa za kosu. Uz to, da bi joj kosa izgledala lepo, savremena žena se redovno podvrgava i tretmanima bojenja kose. Sva ta tretiranja kose, polako ili sigurno, vode do toga da kosa jednoga dana, pre ili kasnije izgubi svoj prirodni balans i da postane neotporna i suva, oštećena.

U takvim okolnostima, kosi je neophodno da se izleči, kako bi opet zasijala u svom punom sjaju. Tada, nastaje potreba za pronalaženjem idealnog načina za lečenje kose. Jedan od takvih načina i ujedno naša preporuka je BOTOKS (botoks) kose.

Šta je botoks kose?

Botoks kose je naziv za tretman lečenja kose, koji zapravo nema nikakve veze sa pravim botoksom, već je nazvan tako zbog upoređivanja sa intezitetom učinka. Dakle, ono što pravi botoks učini sa kožom, to botoks tretman kose učini sa kosom.
Botoks kose, je kao usluga dostupan u svim boljim frizerskim salonima, ali je uz malo veštine moguće da ga uradite i sami u svom domu.

Naime, da bi se ovaj tretman sproveo, potrebno je da se neki od proizvoda za ovu namenu koji su dostupni na tržištu i koji su proizvedeni od strane “Loreal-a”, “Revlon-a”, i drugih prestižnih proizvođača kozmetike, specijalnim aplikatorom nanese na kosu.
U pakovanju ovog proizvoda, već je dostupan aplikator u vidu šprica, kao i serum i pakovanje koje se nanosi odmah nakon seruma na kosu.

botoks kose

foto: Pinterest

Nanošenje botoksa za kosu

  • Kosu je pre sprovođenja tretmana potrebno temeljno oprati.
  • Izbegavajući sam koren, na vlasi je  sve do vrhova potrebno uz pomoć aplikatora naneti serum.
  • Tako nanet serum, treba ostaviti da deluje oko pola sata, osim ukoliko je drugačije naznačeno na pakovanju proizvoda.
  • Nakon pola sata, serum treba isprati.
  • Odmah na još mokru i dobro isceđenu kosu treba naneti pakovanje. Pakovanje treba ostaviti da deluje oko 15 minuta, a zatim kosu isprati.
  • Nakon toga, kosa je spremna za feniranje (5 TOP saveta za savršeno feniranje kod kuće).

S obzirom da je glavni sastojak botoksa za kosu keratin, sastojak koji ima glavnu ulogu za oporavak izuzetno oštećene, suve i iscrpljene kose, naša preporuka je i korišćenje Keratin Perfect Therapy ampule.

amp

Za više informacija , kliknite na sliku!

Na koji način deluje botoks za kosu?

Svaki od preparata koji su namenjeni za botoks kose, sadrži elemente koji su inače uključeni u prirodni sastav kose, kao što su vitamini, minerali, kolagen, hijaluronska kiselina i drugi elementi. Zahvaljujući takvim sastojcima, botok kose kosi vraća život, otklanjajući tragove oštećenja koji su na njoj vremenom nastali. Kosa postaje elastična, ne mrsi se i blista u svom punom sjaju.

Koliko je trajan ovakav tretman?

U zavisnosti od osobina kose, kao što su gustina ili debljina vlasi, kao i stepen oštećenosti koja je predhodila tretmanu, tretman botoksa može da traje od 10 do 15 pranja. Nakon toga, kosu treba malo “odmoriti”, kako se ne bi prezasitila sastojcima botoksa, a zatim ponovo treba izvršiti isti tretman.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!