Salonski DETOX ritual za vašu kosu: Evo kako da ga uradite kod kuće!

detox skalpa

Balansirana i zdrava koža glave je ključ lepe kose, ali je to teško postići, kada ista ta koža glave hrani i napaja oko 100.000 vlasi. Skalp je samo produžetak kože lica, zato zamislite da nikada niste ispilingovale lice! Videle biste zapušene pore, neujednačen ton lica i moguće bubuljice. Ako ne pilingujete kožu glave, ona može postati suva, ljuspasta, a svrab i taloženje proizvoda je neminovno. Zato vam u nastavku otkrivamo kako možete uraditi detox tretman kože glave kod kuće, sa salonskim efektom!

Šta je tačno detox skalpa?

Ovaj tretman podrazumeva proces masiranja kože glave uz pomoć četke ili mehaničkih zrnaca koja se nalaze u pilingu. Na taj način se uklanjaju odumrle ćelije kože, otpušavaju pore na skalpu, i čiste se naslage proizvoda za negu kose sa folikula. Detox kože glave podrazumeva više od običnog šamponiranja. Zamislite ga kao tretman za lice – mi se umivamo sdvakog dana, ali kada nanesemo masku, piling pa kremu, na taj način dubinski očistimo i negujemo lice. Detoksikacija skalpa pdorazumeva isto – može vas rešiti nesnosnog svraba, peruti ili iritacije, kao i preteranog mašćenja kose.

detox skalpa

Kako da znate da vam je potreban detox kože glave?

Detox kože glave je neophodan kada imate značajnu količinu naslaga na temenu i vlasi od styling proizvoda za kosu. Takođe, ukoliko imate perut, osećate suvoću, svrab i generalni diskomfor kože glave. Detox je potreban i ako imate kosu koja se brzo masti. Zato frizeri preporučuju da detox kože glave uradite jednom u 4-6 nedelja.

Detox tretman kod kuće

Ako želite profesionalni efekat detox tretmana skalpa, predlažemo vam da nabavite profesionalne proizvode za ove svrhe. Naša preporuka je Subrina Professional DETOX set, koji sadrži sve što vam treba za profesionalni tretman detoxa kože glave:

  • Scalp DETOX piling za kožu glave 150 ml
  • Scalp DETOX šampon za dubinsko čišćenje kože glave 250 ml
  • Scalp DETOX masku za negu kose posle tretmana 150 ml

Korak 1: Piling kože glave

Najpre pokvasite kosu i dobro je iscedite. Razdelite kosu u nekoliko sekcija. Istisnite Detox piling iz tube, u količini zrna graška i umasirajte ga u sklap. Nastavite deljenje kose, i utrljavanje pilinga, dok ne pokrijete celu kožu glave. Masirajte vlasište nekoliko minuta, i potom ga isperite vodom.

Korak 2: Dubinsko pranje kose

Potom, nanesite Detox šampon na vlažnu kosu, i umasirajte ga nežno duž celog skalpa i kose. Dobro ga isperite, kako biste uklonili eventualna preostala zrnca pilinga.

Povezano: 8 razloga zašto treba da dodate šampon-čistač u rutinu!

Korak 3: Zatvaranje kutikule

Poslednji korak Detox tretmana kose je zatvaranje kutikule. Nanesite Detox masku na vlažnu i čistu kosu, i ostavite da deluje 5-7 minuta, a potom isperite masku. Maska se NE NANOSI na skalp, samo na dužinu kose. Kosa biva svež,a lepršava, mekana i okrepljena.

Subrina Professional DETOX set za kosu možete poručiti po sjajnoj ceni od samo 1850 RSD klikom na sliku:

detox skalpa

Pročitajte još i: Prolećni detox – aktivni ugalj u proizvodima za kosu

error: Content is protected !!