Kondicioner za pranje kose: Zašto je ovo obavezan proizvod u kupatilu svake kovrdžave devojke?

Svako ko ima izuzetno suvu ili kovrdžavu kosu zna da preterano šamponiranje samo pogoršava stvari. Klasičan regenerator služi samo za negu kose, tako da ostaje malo alternativa za nežno pranje bez isušivanja. Tu na scenu stupaju kondicioneri za pranje kose (cleansing conditioners). Ovo je hibridni proizvod koji spaja pročišćavajuća stvojstva šampona i negujuća svojstva kondicionera, namenjen za tzv. co-washing (conditioner washing) metodu. U nastavku saznajte zašto je ovo must-have proizvod za prirodno kovrdžave devojke.

Šta je tačno kondicioner za pranje kose?

Ovo je vrsta naprednog hibridnog proizvoda koji spaja svojstva šampona i kondicionera. Namenjen je nežnom čišćenju kose, ali i nezi i omekšavanju, zahvaljujući visokoj koncentranciji blagodetnih sastojaka. Ovo omogućava da se oslonite na njega za redovno pranje kose, ali i vraćanje hidratacije i sjaja, koji klasični šamponi ne mogu da postignu.

Ipak, kondicioner za pranje kose nikako nije namenjen svakom tipu dlake. Oni su odlični za žene sa kovrdžavom ili jako suvom kosom i kožom glave. Kovrdže su poznate po tome da su prirodne izuzetno suve, zbog svog spiralnog oblika. Ravna, tanka kosa nikako nije tip za ovaj proizvod, jer će je kondicioner umastiti i otežati.

Povezano – CO-WASH – pranje kose regeneratorom

Kondicioner za pranje kose

Šta čini kondicioner za čišećnje posebnim proizvodom?

Verovatno ste ste zapitale zašto je ovaj proizvod toliko nezamenljiv u rutini nege kovrdžave kose. Radi se o njegovoj nežnosti prema dlaci, bez žrtvovanja moći ostalih sastojaka. Kondicioneri za pranje kose su formulisani BEZ suflata, sastojaka koji šamponima daju penu i ostavljaju škriputavo čist osećaj pod prstima. Sulfati, ali i parabeni su sastojci koji isušuju kosu, posebno onu kovrdžave teksture. Kondicioneri za pranje kose obično ne pene, ili pene veoma slabo, ali efikasno čiste kosu, uz vraćanje vlage, sjaja i pokreta kovrdžama.

Još jedna stavka koja kondicioner za pranje kose čini idealnim jeste što njime štedite vreme i novac. Potreban vam je samo jedan proizvod i za šamponiranje i za kondicioniranje. Dakle, ovaj dva u jedan proizvod štedi vreme, a pošto je koncentrisan sastojcima, kosa će vam duže biti čista. Osim toga, pranje kose ovim proizvodom olakšava stilizovanje posle sušenja. Dlaka je omekšana i hidrirana, što će vašim kovrdžama u konačnici dati lepši izgled. Co-wash metoda pranja kose takođe čini kožu glave zdravijom, jer se tako snabdeva prirodnim uljima, koja su neophodna za zdrav rast kose.

Kako se pravilno koristi kondicioner za pranje kose?

Korak 1 – nakvasite kosu

Dobro nakvasite i natopite kosu vodom pre nanošenja kondicionera za pranje kose. Nemojte koristiti prevruću vodu, nego mlaku, kako biste sprečili oštećenje i isušivanje kose.

Korak 2 – nanesite kondicioner za pranje kose

Istisnite malo kondicionera u dlanove i utrljajte ga, kako bi toplota dlanova zagrejala proizvod i učinila da postane kremast. Nanesite ga tako na skalp i masirajte prstima, uz minialno pritiska. Ostavite ga da deluje 2-3 minuta i potom ga temeljno isperite. Kada ga utrljavate, nemojte biti grubi, već ga nežno umasirajte u skalp. Ne očekujte penu, jer ovaj tip proizvoda po pravilu ne sadrži sulfate.

Kondicioner za pranje kose

Napomena

U zavisnosti od stanja kože glave, kondicioneri za pranje kose se mogu koristiti kao deo rotacije nege kose. Dakle, nemojte koristiti samo njega u rutini, već naizmenično koristite i klasičan šampon za kosu. Pripazite da li vam je javio svrab ili iritacija temena, nakon njegovog korišćenja. Kondicioner za pranje kose može ostaviti naslage na koži glave, zato je važno da periodično resetujete skalp, tako što ćete koristiti pročišćavajući šampon. To je preporuka frizera, ali ne treba da vas odvrati od isprobavanja ovog omiljenog proizvoda svake kovrdžave devojke, jer su njegovi benefiti mnogo veći. Posmtrajte ga kao poseban tretman za pranje kose, koji morate rotirati sa klasičnim šamponom.

Mi vam preporučujemo Moroccanoil CURL Cleansing Conditioner, za pranje kovrdžave kose.

Kondicioner za pranje kose

Pročitajte još i – Kako da ređe perete kosu – saveti i trikovi frizera koji zaista rade

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!