Nega kose u trudnoći

By  |  0 Comments

Opšte je poznato da tokom perioda trudnoće u organizmu žene dolazi do brojnih promena. Otuda, drugi naziv za trudnoću i jeste drugo stanje. Čitavo telo, pa samim tim i kosa žene, tada prolazi kroz faze koje nisu uobičajene, ali su uprkos tome maksimalno prirodne i normalne.

Pojačajte negu kose

Konkretno, kada je u pitanju kosa, može doći do njenog pojačanog opadanja i gubitka elastičnosti i sjaja tokom trudnoće. To ne treba da vas plaši. Sve što je potrebno, jeste da shvatite da je to normalno i da na svu sreću, postoje načini koji će vam pomoći da te promene držite pod kontrolom i ublažite ih.

Pre svega, u trudnoći pojačajte negu kose. Kako iznutra, tako i spolja. Ono što je važno kada je u pitanju nega kose, jeste da ona bude primerena trudnoći. Dakle, svi preparati koje koristite, moraju biti na prirodnoj osnovi. Za to, idealno vam može poslužiti sezonsko povrće ili voće.

Kosu ćete savršeno nahraniti u periodu trudnoće, ukoliko je bar jednom nedeljno tretirate maskama, koje su napravljene od namirnica koje predstavljaju izvor minerala i vitamina. To su: banana, bundeva, žumance, maslinovo ulje ili ulje jojobe. Masku napravite tako što ćete neku ili više od navedenih namirnica ispasirati i naneti na kosu od korena do vrha i ostaviti da na njoj deluje pola sata pre pranja. Kosu nakon toga operite, pritom koristeći što blaži šampon i što blaži regenerator.

Farbanje i ostali tretmani za kosu?

Nijedan jak i agresivan preparat za negu kose nije poželjno koristiti u periodu trudnoće. Posebnu pažnju, kada je u pitanju nega kose u trudnoći, potrebno je posvetiti delu koji se tiče farbanja, blajhanja i drugih tome sličnih tretmana kose. Naučna istraživanja, nisu pokazala niti dokazala negativan uticaj farbe u trudnoći, ali ipak, ukoliko će vam jedino na taj način biti mirna savest, farbajte se ređe nego uobičajeno.

Prilikom izbora farbe, trudite se da birate one blaže, boje bez amonijaka, jer one sa jačim mirisom mogu izazvati mučninu zbog vaše trenutne osetljivosti na mirise. Izbegavajte upotrebu blanša u periodu trudnoće, jer je blanš sam po sebi dosta agresivan, a to ne bi bilo primereno trenutnoj izdržljivosti vaše kose.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!