Paž do vilice: Ovo je “hair contour” koji vam je potreban za efekat izvajanog lica

paž do vilice
Instagram/Printscreen

Ako tražite inspiraciju za novu frizuru, nedavno smo na poznatim ličnostima ugledali “jawline bob”, odnosno paž do vilice, koji su ponele Hailey Biber i Ciara. Iako smo poslednjih godina viđali duže stilove, poput “shag” i “rachel” frizure, kraći stilovi su pogodniji za leto, tako da je tajming ovog trenda odličan! U nastavku saznajte više o pažu do vilice!

Kakav je to “paž do vilice”?

Kada birate dužinu paža, ovaj stil šišanja, koji podrazumeva kosu koja seže do vilične kosti je idealna: nije prekratka (možete i dalje vezati rep), niti je preduga. Ovo je sexy frizura, otkriva ramena i veoma je slatka. Idealna za toplo vreme, kada želite dašak povetarca na liniji vrata. Lepota ove frizure je njena raznovrsnost – možete je nositi oštru sečenu, sa tupim krajevima, ili pomalo messy. Što se tiče teksture kose, možete naginjati ka vašoj prirodnoj teksturi, ispraviti je presom, uviti u talase ili dodati malo daška devedesetih, kroz feniranje ka unutra. Možete dužinu skratiti na ravno, ili dodati malo pokreta i volumena uz veoma suptilne stepenove.

View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Morate se redovno šišati

Kako biste održavali oblik kose svežim i oštrim, moraćete se posvetiti redovno šišanju. Kada kosa počne da raste, a nosite paž, izrastak se veoma vidi i kosa se onda počne uvijati i deluje neukrotivo. Ovo je prvi indikator da ste sveži za skraćivanje krajeva i oblikovanje kose. Što se tiče teksture kose, ravna do talasasta kosa zahteva minimalni trud i uvek je možete nositi kao Francuskinja u obliku koji je odličan za vas. Kovrdžava i teksturisana kosa mora da se oblikuje tako da pada do vilice.

Povezano – Ovaj “chopped” paž je trenutno najpopularnija frizura na društvenim mrežama

Kako da omekšate ovu frizuru?

Ovaj stil šišanje je definitivno “statement”, što znači da će vaša kosa biti u prvom planu. Morate je nositi sa samopouzdanjem, kako ona ne bi nosila vas. Kako biste napravili malo mekši i nežniji efekat, dodajte lagane slojeve ili mekane šiške. Uvek možete ovu frizuru prilagoditi sebi – zatražite frizeru da vas šiša prema obliku vašeg lica, objasnite mu vaš lični životni stil. Ovo će pomoći da vam kreira oblik kose koji će funkcionisati za vas.

Frizeri predlažu da na šišanje paža dođete sa prirodnom teksturom kose, kako bi mogao videti vaš prirodni šablon rasta kose i njeno ponašanje.

Stilizovanje paža do vilice

Što se tiče stilizovanja, ovu frizuru možete nositi prirodnu i sušenu na vazduhu tokom dana. Dakle, koristite proizvode koji drže vaš prirodni šablon talasa, tako da se ona osuši u željeni oblik. A vruće alate za oblikovanje kose ostavite za večernje prilike. Menjajte mesto razdeljka i  poigrajte se sa kosom. Naravno, ništa neće pobediti glatki, ravni paž sa mnogo sjaja. Zagladite kosu presom ili feniranjem, uz viklere. Dodajte preko sprej za sjaj kose i par kapi uljanog eliksira za finiš frizure.

Mi vam predlažemo Subrina Professinal FINISH sprej za sjaj kose.

Boja kose je isto važna

Kao finalni dodir ove frizure dolazi boja. Uz ovu frizuru odično idu krupni pramenovi oko lica, kako biste dodail dimenizju i mekoću, pošto jednodimenzionalni oblik može delovati pregrubo. Ovako ćete delovati chic, ali low-maintenance. Poigrajte se i sa letnjim bojama za kosu – “Barbie Blonde” je sada IN, kao i “candlelit” smeđa. Ako volite izazov, probajte nešto poput tonova breskve, bakra ili cherry cole.

Pročitajte još i – 6 lakih načina da modernizujete paž frizuru

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!