Otkada je “tortilla fold” tehnika savijanja tortilje postala viralni trend na TikTok-u, sve više ljudi jede ovakvu verziju doručka. Zgodna je za poneti, hranljiva, sadrži sve što vam treba za energiju u toku dana, uz minimalnu količinu hleba. Zato klasične sendviče zamenite tortiljama za doručak! U nastavku slede 2 recepta!
2 ukusna recepta za tortilje
#1: Tortilja sa jajima i avokadom
Potrebni su vam (za jednu tortilju):
- 1 veća tortilja
- 2 tanke šnite slanine ili suhomenasti proizvod po želji
- Kajgana od 1 jajeta po tortilji
- Pola avokada kojeg ste izgnječili viljuškom
- Narenani sir (mocarela, kačkvalja, trapist, čedar)
Priprema:
Ispecite slaninicu u tiganju, dok ne postane braon i hrskava. Napravite kajganu i ispecite je u tiganju kojeg ste prethodno podmastili. Sa strane izgnječite pola avokada viljuškom i dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.
Isecite tortlju od centra prema spolja – na samo jedom mestu povucite ovaj rez. Poređajte sastojke u kvadrantima: u jedan stavite jaje, u drugi slaninu, u treći avokado i u četvrti rendani sir. Presmotajte tortilju na četiri tela. Ovako presmotanu tortlju ubacite u vrući tiganj sa malo putera i zapecite dok ne postane zlatno smeđa i hrskava na obe strane. Poslužite sa pavlakom, ljutim sosom ili majonezom.
#2: Burito za doručak
Za 4 komada potrebni su vam:
Za salsu:
- Veliki avokado, iseckan na koskice
- ½ šolje iseckanog paradajza
- 1 mali luk, iseckan
- 1 čen belog luka, iseckan
- 1 halapenjo papričica, iseckana.
- Sok od limete, malo soli, kumina i iseckanog peršuna
Za burito:
- 4 velika jaja
- Malo tucane paprike, soli
- 150 grama začinjene kobasice
- 1 šolja rendanog žutog sira
- 4 velike tortilje
- Ulje
Priprema:
Napravite salsu od avokada i parajdajza – pomešajte sve sastojke u činiji i ostavite sa strane. U srednjoj činiji, umutite jaja sa tucanom paprikom i soli. Ostavite sa strane.
Zagrejte veliki non-stick tiganj i ubacite kobasice i ispecite ih, dok ne pobraone. Izvadite ih na tanjir i potom ubacite jaje i ispecite ih kao kajganu na ovoj masnoći od kobasica.
Sklopite burito: na svaku tortilju stavite malo salse, uz četvrtinu kobasice, četvrtinu jaja i malo sira. Presmotajte stranice tortlje i srolajte u burito. Lagano namastite tiganj uljem i zapecite smotane buritose sa svake strane, dok tortilja ne postane smeđa. Poslužite toplo!
Pročitajte još i: Zdrav namaz za doručak – napravite domaći humus za 5 minuta
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare