8 stvari koje morate uraditi pre Nove godine

nova godina

Da li verujete da za manje od nedelju dana ulazimo u Novu godinu i novu deceniju? Tako je – 2020. godina čeka iza vrata! Svake nove godine, sami sebi obećamo najrazičitije odluke i promene, koje vrlo brzo napustimo, kako krene godina. Hajde zato da pokušamo da napravimo neke promene još pre isteka ove, stare godine!

Šta sve morate uraditi pre nove godine?

#1: Uzmite jedan slobodan dan

Pre isteka ove godine, provedite jedan čitav dan (da, 24 sata), bez odgovaranja na telefon ili čitanja mejlova. Umesto toga, provedite vreme sa porodicom, prijateljima i sa sobom. Pročitajte knjigu, ručajte u restoranu bez korišćenja mobilnog telefona, zagrlite nekog!

#2: Napravi spisak novogodišnjih odluka

Kako ne biste napustili novogodišnje odluke, ove godine napravite realniju listu – pomerite fokus sa negativnog na pozitivno, kako biste lakše ostvarili zadata obećanja prema sebi. Umesto da napišete: u novoj godini neću izbegavati fizičku aktivnosti, napišite: ove godine ću redovno vežbati, i baviti se stvarima koje me čine zdravom i fit.

novogodišnje odluke

#3: Proslavite vaše pobede

Čak i ako je ovo bila teška godina za vas, sigurno ste imali sjajne trenutke, kada su se stvari odvijale baš kako ste vi želeli. Analizirajte vašu godinu i zapišite sve te male dogadjaje koji su učinili da se osećate dobro u vezi sebe! U to ime, nazdravite za sve uspehe ove godine!

Povezano: Praznici nam stižu – najlepše dekorisanje novogodišnjih keksića ikad!

#4: Uradite ono što već dugo odlažete

Danas je poslednji trenutak da uradite ono što već dugo odlažete, bilo da je to lekarski pregled, upis u školu jezika, čitanje knjige koju želite… Svako od nas ima bar nekoliko stvari na listi obaveza koju nikako ne stiže, zato je kraj godine poslednji trenutak da uradite to što odlažete.

#5: Uradite declutter stvari

Nemojte dočekati Novu godinu okruženi stvarima koje niste koristili godinama, a da ne kažemo i – decenijama. Napravite generalno spremanje odeće i kuhinjskog posudja, jer tu imamo najveću tendenciju da čuvamo nepotrebne stvari. Odvojte gomilu za poklanjanje i gomilu za bacanje i bacite se na posao! Lakše ćete se osećati u rasterećenom prostoru.

declutter stvari

#6: Pomozite onima koji nemaju

Prazničnu sezonu će dočekati i oni koji nemaju mnogo – a u ovo doba godine, hrana i igračke za decu su najpotrebniji. Zato obiđite lokalne centre za nezbrinutu decu, svratišta ili narodne kuhinje i izmamite nekome osmeh, jer – naše malo je nekome zaista mnogo!

Povezano: Skrivena značenja novogodišnjih obeležja – jelka, zvono i poklon

#7: Okitite kuću

Nadamo se da ste ovo već obavili, ali čak i ako spadate u onu (retku) grupu ljudi koji ne vole novogodišnju dekoraciju – unesite bar malo novogodišnjeg duha u vaš prostor. Lampice i jelka unose posebnu vrstu magije u prostor, tako da je teško ne radovati se!

novogodišnja dekoracija

#8: Budite zahvalni na onome što imate

Krajem godine, svi obično sastavljamo neke wishliste, i smišljamo šta bismo želeli kao poklon za praznike. Pre nego što vaši najmiliji krenu u novogodišnju kupovinu poklona, stanite i razmislite, šta je ono što već imate (materijalno i nematerijalno). Često smatramo da se sve to podrazumeva, iako nikada ne bi trebalo uzimati zdravlje, ljubav i podršku najbližih zdravo za gotovo!

Šta ćete vi uraditi pre Nove godine? Iskoristite ovih nedelju dana stare, 2019. godine da uradite barem jednu stavku sa ove liste!

Pročitajte još i: 4 trika za pakovanje novogodišnjih poklona koje niste znali!

error: Content is protected !!