Supermodel Hair trend: Isprobajte 90’s blowout!

devedesete blow out
Instagram/Printscreen

Kada govorimo o beauty trendovima, ako se osvrnemo na kraj prošle decenije, glavni fokus je bio: ne truditi se uopšte. Era 2010-ih godina se vrtela oko “barely there” lepote. Setite se “no make-up make-up” trenda ili “beachy” talasa u kosi. Posle minimalne lepote, ful glamur se vratio! Trendy, voluminozni “blow out” efekat feniranja, proslavljen  90-ih godina, se ponovo vratio na scenu. Setite se kose supermodela poput Sindi Kraford, Klaudije Šifer ili Kristi Targlington. U nastavku vam otkrivamo o novom-starom hair trendu koji će zauzeti glavno mesto ove godine!

Povratak trendova iz devedesetih

Beauty trendovi iz devedesetih se polako vraćaju: i to nije samo reč o kosi. Šminka, aksesoari, pa i moda  iz ove, ne tako srećne ere, ponovo zauzimaju fokus. Isfenirana kosa poput supermodela iz ’90-ih je poslednji trendy krik iz prošlost. Ova frizura se ne plaši da izgleda “previše sređeno”: klasična je, otmena, i daje pomalo “bitchy” vibe, što je dobrodošla promena posle zalizanih konjskih repova i plastičnih šnala za kosu.

View this post on Instagram

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Nisu samo influenseri i poznate ličnosti zaluđene ovim trendom: društvena mreža Tik tIk je puna tutorijala kako da postignete ovaj blow out izgled uz alate poput vrućih rolera, fena i okrugliih četki. “Blow out” kosa iz devedesetih nije samo prolazni trend – više se odnosi da prihvatimo sopstveni “grunge” momenat i mladalačku energiju ovog vremena.

Povezano: Najbolji saveti frizera za feniranje kose sa volumenom!

Kako da je napravite same?

Tajna klasičnog blow-out feniranja su obični, samolepljivi, široki vikleri. Posle pripreme kose sa sprejem za feniranje, ifenirajte kosu po sekcijama velikom okruglom četkom. Ako ste manje vešte, isprobajte električne rotirajuće četke za feniranje kose. Nakon feniranja svakog pramena, fiksirajte ga samolepljivim viklerom. Ostavite da se kosa ohladi, skinite viklere i nanesiste lagani lak za kosu. To je to!

Za vrhunski isfeniranu kosu, predlažemo vam MoroccanOil Blow Dry koncentrat!

Mini-video tutorial pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Kako odabrati četku za feniranje?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!