Summer SOS: Kako da zaštitite kosu od posledica sunčanja, soli i hlora?

By  |  0 Comments

Sunce, hlor, slana voda – ono što obožavamo kod leta može tako oštetiti našu kosu, da je oporavljamo mesecima unapred. Letnji faktori zaista utiču na zdravlje i kvalitet kose, ostavljujući je suvom, izbledelom, frizzy i masnom. Čak i običan klima-uređaj kosi može uraditi iste stvar. Otkrivamo da postoje trikovi i saveti kako da zaštitite kosu od svih izazova leta, kako biste minimizovali njena oštećenja.

7 koraka do zaštićene kose na letovanju

#1: Skratite krajeve pre letovanja

Ako već sad imate blago ispucale krajeve – rešite ih se pre letovanja, kako se stvari ne bi dodatno pogrošale. Zato pre puta obavezno skratite krajeve i osvežite ih , kako biste odmor otpočele zdrave kose. Sve što je oštećeno, morate odseći, jer je bolje sprečiti nego lečiti!

#2: Ne razdvajajte se od šešira

Odaberite šešir koji vam sjajno stoji i nosite ga svakog dana letovanja! Šešir štiti skalp od toga da ne izgori, ujedno čuva boju kose i njeno zdravlje. Osim toga, nema ništa glamuroznije od velikog šešira, velikih sunčanih naočara i novog kupaćeg kostima – posebno ako misteriozno pijete koktel pored bazena.

Povezano: Pripremite kosu za letovanje

kosa i letovanje

#3: Napravite štit na kosi

Pošto učestalo izlažemo kosu hemikalijama iz bazena, kao i morksoj vodi – sve ovo može trajno oštetiti vašu boju kose (posebno ako ste uložile u kvalitetan balayage). Pre nego što uskočite u bazen ili more, predlažemo da kosu potpuno pokvasite slatkom ili flaširanom vodom i potom temeljno nanesete leave-in kondicioner sa UV filterom. Dlaka će upiti kondicioner umesto soli ili vode, a ujedno će vas štititi UV zračenja.

Mi vam preporučujemo Revlon EQUAVE Sun Protect dvofazni regenerator sa UV filterom za kosu.

uv

#4: Odmah isperite kosu posle plivanja

Čim izađete iz bazena ili mora, odmah isperite kosu slatkom vodom, jer so i hlor ostavljaju kristale u kosi koji odbijaju sunečeve zrake i time privlače toplotu na skalp. Hlor može značajno poremetiti vašu boju kose – posebno ako ste plavuša, hlor će ostaviti zelenkastu boju. Zato odmah isperite kosu, i nanesite regenerator.

Povezano: Sve što treba da znate o SPF zaštiti kose + predlozi proizvoda

#5: Sušenje kose – samo prirodno

Potrudite se da ne sušite kosu fenom, posebno ako ste provele na suncu ceo dan. Suvoća kose će dodatni biti pojačana upotrebom stajling aparata. Ako baš morate da je stilizujete – koristite sprej za zaštitu kose od toplote, i prehodno je osušite prirodno ako ćete je posle ispravljati ili uvijati.

kosa i letovanje

#6: Ukrostite frizzy kosu

Ako je vaša kosa posle celog dana na plaži suva i frizzy, ključ da se ovoga rešite je da “zarobite” blagu unutar dlake. Ovo možete postići sa kvalitetnim uljanim eliksirom za kosu koji će zaštititi dlaku, zaključati vlagu unutar nje, a kosu ostaviti mekom i nežnom.

Naša preporuka je MoroccanOil čuveni Argan Oil tretman, idealan za borbu protiv čupave, frizzy i suve kose posle sunčanja!

morrocanoil

#7: Tretman dubinske hidratacije

Ako je vaša kosa posebno sklona oštećenjima i suvima krajevima, morate joj se bolje posvetiti na letovanju. Zato nabavite kvalitetno profesionalno pakovanje za kosu koje ćete naneti pre odlaska na plažu. Dakle, nakvasite kosu, nanesite hidratantnu masku na dužinu, a toplota sa plaže će učiniti da sastojci dublje prodru unutar dlake.

Pročitajte još i: Briga o kosi za vreme i nakon sunčanja

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!