Maska od jajeta za negu problematične kože

Problem sa problematičnom kožom sklonom pojavi bubuljica i mitisera, ponekad može biti tako uporan i naglašen da predstavlja pravi pakao. Pokušavali ste da pronađete pravi način na koji ćete rešiti ovaj problem?
Lepotica vam predlaže jedno jednostavno, a pritom efikasno rešenje. To je maska za lečenje bubuljica, koju možete napraviti i upotrebiti za samo nekoliko minuta.

Šta vam je potrebno za pripremu i upotrebu ove maske?

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

  • 1 jaje,
  • 1 papirna maramica,
  • nekoliko odgovarajućih posuda.

Način pripreme i upotreba maske:

Najpre razbijte jedno jaje i razdvojte belance od žumanceta. Nakon što ste to uradili, belance umutite, ali tek toliko da ono postane fino razmazito i da pritom zadrži prozirnu i tek fino penastu teksturu. Tako umućeno belance, u ravnomernom i tankom sloju nanesite na kožu lica.

belance i zumance

Zatim, papirnu maramicu iscepkajte tako da jedan iscepkan komad možete zalepiti na čelo, drugi komad na bradu, treći komad na nos i četvrti i peti komad na obraze. Zalepite komade maramice preko belanceta na pomenute regije kože lica. Ukoliko vam je ostalo još umućenog belanceta, dodatno ga nanesite ravnomerno na lice preko zalepljene papirne maramice.

Sačekajte da vaša maska od belanceta deluje onoliko koliko je potrebno da se komadi maramice potpuno osuše. Nakon toga, jedan po jedan komad papirne maramice brzim i preciznim pokretima odlepite sa lica. Osetićete blago peckanje na koži u trenutku kada se komadi maramice budu odlepljivli sa površine lica. Može se dogoditi i da vam koža bude blago crvena. To ne treba da vas zabrine jer je samo trenutna i potpuno normalna reakcija kože.

Nakon toga, umutite žumance koje vam je preostalo nakon upotrebe jajeta i njime namažite kožu celog lica u tankom i ravnomernom sloju. Sačekajte da žumance deluje oko 5 minuta na kožu, a zatim se umijte što obilnije najpre što toplijom, a zatim i hladnom vodom.

[adsense_inserter id=”12825″]

 

zumance

Na koji način deluje ova maska:

Belance ima osobinu da neutrališe prisustvo masnoća i nečistoća koje su prisutne u unutrašnjosti vaših pora i koje uzrokuju pojavu bubuljica i mitisera (pogledajte: uklonite mitisere brzo i efikasno). Uz to, belance deluje i tako što smiruje upalu kože zahvaćene prisustvom bubuljica i tako što zatvara pore.

Sa druge strane, žumance sadrži izobilje hranljivih sastojaka koji jačaju otpornost kože na prisustvo bubuljica i mitisera. Svrha upotrebe papirne maramice je to što na taj način, sa lica možete da skinete znatno veću količinu masnoće i nečistoće sa kože, nego što bi ste mogli ukoliko bi ste belance samo isprali sa lica.

maska za lice

Koliko često je potrebno koristiti ovu masku?

Ovu masku, potrebno je i preporučljivo je koristiti jednom nedeljno. Nije potrebno češće, a ne preporučuje se ređe od toga.

 

error: Content is protected !!