Uradi sama: stik protiv znojenja na bazi zelene gline

By  |  0 Comments

Ukoliko vam predstavlja izazov i uživanje da pripremate domaće kozmetičke proizvode, onda je sadržaj ovaj teksta kao stvoren za vas. Kroz njega, upoznaćemo vas sa načinom kako da napravite stik protiv znojenja i to na bazi zelene gline.

Kako vam ne bi smo nepotrebno trošili dragoceno vreme, predlažemo da odmah pročitate šta vam je sve potrebno da bi ste napravili ovaj stik.

Da bi ste pripremili stik protiv znojenja na bazi gline, potrebno vam je:

  • 2 kafene kašičice kakao maslaca (možete ga pronaći i kupiti u prodavnicama zdrave hrane),
  • 2 kafene kašičice shea butera,
  • Mali komad pčelinjeg voska (oko pola kafene kašičice),
  • 3 kafene kašičice zelene gline (i nju kao i kakao maslac možete pronaći i kupiti u prodavnicama zdrave hrane),
  • 1 kafena kašičica bikarbone sode,
  • Oko 20 do 25 kapi eteričnog ulja po želji (vrstu eteričnog ulja odaberite u zavisnosti od toga koji miris stika želite da dobijete),
  • Pristup šporetu,
  • Nekoliko odgovarajućih posuda za pripremu,
  • Ambalaža od potrošenog stika.

zelena glina

Način pripreme:

Kada ste obezbedili sve od gore navedenih sastojaka koji su vam potrebni za pripremu ovog domaćeg kozmetičkog proizvoda, pređite na prvi korak njegove pripreme, a to je:

Uključite šporet tako da se ringla zagreje do srednjeg stepena zagrevanja i na nju stavite jednu širu šerpicu napunjenu sa vodom do pola. Kada voda provri, u šerpicu ubacite još jednu manju šerpicu, a u tu manju šerpicu ubacite komadić pčelinjeg voska. Kada se pčelinji vosak istopi u šerpici u nju dodajte i kakao maslac i shea buter i promešajte te sastojke kako bi se istopili i pomešali sa pčelinjim voskom.

spremanje gline

Kada ste i to uradili, isključite šporet i pomerite obe šerpice sa ringle, a zatim u onu manju u kojoj se nalaze sastojci ubacite zelenu glinu i bikarbonu sodu. Tada izvadite manju šerpicu iz veće, tako da se više ne greje od provrele vode i sastojke u njoj dobro sjedinite mešanjem.

Na samom kraju, u šerpicu dodajte i 20 do 25 kapi eteričnog ulja koje ste odabrali, ponovite još jednom mešanje sastojaka, a zatim sve to ostavite da se prohladi oko 5 do 10 minuta. Nakon 5 do 10 minuta, sadržaj iz šerpice prespite u ambalažu od potrošenog stika i sačekajte da se vaš novi stik potpuno ohladi i stegne kako bi bio spreman za upotrebu.

Ono što je važno napomenuti, a vezano je za osobine ovako pripremljenog stika protiv znojenja, jeste da je on za razliku od mnogih stikova koje možete pronaći i kupiti na tržištu potpuno bezbedan za upotrebu i ni u najmanjoj meri nema negativan uticaj na zdravlje.

Konkretno, kada se koristi ovaj stik ne zapušava pore na vašoj koži i ne zatvara znojne kanale. Samim tim, stik na bazi gline ne sprečava prirodan i zdrav proces znojenja, već samo sprečava i zaustavlja pojavu bakterija na regiji kože koja je izložena znojenju.Obzirom da upravo ovakve bakterije uzrokuju neprijatan miris znoja, jasno je da će vas ovaj stik zaštititi od neprijatnog mirisa.

Uz sve to, stik protiv znojenja na bazi gline, istovremeno i neguje kožu i čini je glatkom i nežnom kako vizuelno, tako i na dodir.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!