3 neobična i vrlo atraktivna manikir predloga

neobican manikir
foto: youtube

Ukoliko želite da vaši nokti izgledaju neobično i pritom atraktivno, predlažemo vam da upotrebite malo kreativnosti i da na tri vrlo jednostavna načina ulepšate svoje nokte. U ovim manikirima koristićete so, šećer i jaja! Zaintrigirani?

Slani, slatki i mozaik manikir

1. “Slani manikir”:

Da bi ste uradili “slani manikir”, potrebno vam je:

– Bezbojni lak za nokte sa zaštitinim i hranljivim elementima,

Lak za nokte u boji koju želite (možete upotrebiti i više lakova u više različitih boja),

– Supena kašika kuhinjske soli,

– List papira.

Kako uraditi “slani manikir”?

Najpre namažite nokte lakom u boji koju želite. Zatim, prospite supenu kašiku kuhinjske soli na list papira. Kada ste to uradili, jedan po jedan nokat premažite bezbojnim lakom i dok se lak nije osušio preko njega pospite so sa papira.Takođe, so možete nanositi i direktno na nokat iz slanika, ako vam je tako lakše.

Prstom druge ruke, nežno utapkajte so na nokat. Postupak ponovite sa svim preostalim noktima. Na kraju, uklonite višak soli sa područja oko noktiju i prelakirajte nokte bezbojnim lakom, kako bi ste fiksirali so.

Rezultat će biti sjajan! Kako bi ste se i pre nego što isprobate predlog uverili u to, predlažemo vam da pogledate sledeći video:

2. “Slatki manikir”:

“Slatki manikir”, gotovo da je identičan kao i “slani manikir”, ali podrazumeva izražajniji reljef na noktima, jer se umesto soli koja ima sitne kristale, koristi šećer sa krupnijim kristalima.

Da bi ste uradili slatki manikir, potrebno vam je:

– Bezbojni lak za nokte sa zaštitnim i hranljivim elementima,

– Lak za nokte u boji koju želite (takođe možete koristiti više lakova u više različitih boja),

– Jedna supena kašika šećera,

– List papira,

Četkica za šminkanje.

Kako uraditi “slatki manikir”?

Postupak izrade “slatkog manikira”, gotovo da se ne razlikuje od postupka izrade “slanog manikira”. Jedino u čemu je razlika, jeste da nokte prvo treba premazati zaštitnim lakom, zatim  lakom u boji koju želite, pa još jednom zaštitnim lakom. Preko zaštitnog laka, pospite i utapkajte šećer, a zatim višak šećera obrišite četkicom za šminkanje. Na kraju, kada ste na sve nokte naneli šećer, premažite ih još jednom bezbojnim zaštitinim lakom (top coat-om), kako bi ste fiksirali šećer.

Detaljan uvid u to kako se izrađuje “slatki manikir”, možete steći pregledom ovog videa:

3. “Mozaik manikir”:

Da bi ste uradili “mozaik manikir”, potrebno vam je:

– Jedno ili nekoliko kuvanih jaja (tačan broj zavisi od toga koliko različitih boja želite na noktima)

– Jedna ili nekoliko boja za kolače,

– Nekoliko čaša (mi vam predlažemo da koristite plastične, kako posle ne bi  ste imali obavezu da ih perete od farbe za kolače),

– Voda,

– Malo jabukovog ili vinskog sirćeta,

– Beli lak za nokte,

Providni zaštitni lak za nokte,

– List papira.

Kako uraditi “mozaik manikir”?

Uzmite onoliko čaša, koliko različitih boja na noktima želite. Svaku čašu do dve trećine napunite vodom, u vodu sipajte farbu za kolače i malo sirćeta. U svaku čašu stavite po jedno kuvano jaje. Sačekajte da ljuska jajeta primi boju farbe za kolače. Kada je ljuska ofarbana, sačekajte da se jaja potpuno osuše, a zatim ih oljuštite i uzmite po komad ljuske od svake boje.

Svaki komad ljuske, stavite pojedinačno na list papira tako da boja bude okrenuta na gore. Dnom flašice laka, pritiskajte koru tako da je što bolje usitnite. Namažite nokte jednim slojem belog laka i sačekajte da se taj sloj osuši. Zatim, namažite i drugi sloj belog laka i preko njega dok još nije suv pažljivo pospite usitnjenu ljusku od jaja. Prstom druge ruke, potapkajte svaki nokat, tako da se ljuska što bolje zalepi za lak. Na kraju, prelakirajte nokte bezbojnim lakom kako bi ste fiksirali mozaik.

Ukoliko vam se dopao predlog za “mozaik manikir”, pogledajte i video koji će vam još detaljnije predstaviti prikaz ove ideje:

Koji od ova 3 neobična manikira vam se najviše dopao?

[adsense_inserter id=”12324″]

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!