Beli lak za nokte: 5 saveta za besprekorni beli manikir

beli lak za nokte

Da li postoji nijasa laka za nokte koja nas više asocira na leto od bele? Smatramo da ne postsoji! Ova nijansa je sveža, poseduje relaksirajući vajb i ističe se u odnosu na preplanulu kožu. Uprkos ležernom izgledu, izuzetno je teško postići ravnomeran manikir belom bojom, bez štrafti i vidljivog traga četkice. Svaka greščica se još više vidi, nego u odnosu na ostale boje lakova za nokte. Najbolje je da se obratite profesionalcima, koji će vam nalakirati nokte na besprekoran način, ali ako ne možete otići u salon, il i volite DIY manikir – ispratite naše savete za besprekorno nanet beli lak!

Saveti za beli manikir – TOP 5

Savet #1: Odaberite pravu nijansu bele za vas

Što se tiče belog laka za nokte, ovde ne možemo primeniti pravilo “one size fits all”! Razmislite najpre da li želite kreč beli lak, mlečno beli lak, biserno beli, plavičasto-beli ili papir-beli lak! Kreč beli lak mora biti perfektno nanet, dok sa onim mlečnim imate više slobode, a i deluje nežnije na rukama.

#2: Dobra baza je ključ

Ključni savet da izbegnete vidljive štrafte po površini nokta jeste da počnete manikir bazom koja popunjava neravnine na noktu (“ridge filling base”). Ovakve baze će kreirati savršeno glatko platno za vaš beli lak. Slobodno nanesite dva sloja baze, kako biste dobili maksimalno ravnu površinu nokta.

#3: Neka lak “lebdi” po noktu, bez pritiskanja

Kako biste izbegli vidljive poteze četkice po površini nokta, uzmite više laka na četkicu i koristite manji broj poteza. Ova tehnika se naziva “floating” – samo nežno prislonite četkicu na nokat, umesto da je pritiskate. Ako koristite laganiji dodir, dlačice od četkice će ostaviti mnogo manje štrafti, a vaš manikir će biti besprekoran.

Nanesite jedan potez laka po sredini nokta, jedan na levo, i jedan na desno. Ako treba da izjednačite boju, nanesite još jedan po sredini.

Prvi sloj belog laka mora biti tanji, a drugi sloj slobodno možete naneti malo deblje.

Povezano: Letnje boje lakova za nokte kojima nećete moći odoleti ove sezone!

#4: Sačekajte da se sloj dobro osuši

Pre nego što krenete sa drugim slojem belog laka, postarajte se da je prvi sloj u potpunosti suv. To je ključan korak protiv stvaranja mehurića na površini nokta. Zato treba da sačekate dodatna 3 minuta. Takođe, nalakirajte i vrh nokta, da ga “zapečatite” protiv krzanja na vrhovima.

#5: Završite sve top coat-om

Sačekajte da se prethodni sloj dobro osuši, a čak možete staviti ruke po hladnu vodu, kako biste bili sigurni. Potom nanaesite sloj brzosušećeg top coat-a, kako biste zaštitili novi beli manikir.

Ekstra savet: Narednog dana možete naneti još jedan sloj top-coata, za produženu dugotrajnost manikira.

Za top-coat predlažemo NSP Seal & Protect top coat.

Povezano: Kako da izbelite nokte požutele od laka?

Pročitajte još i: Mlečni manikir je u trendu – 5 najlepših predloga

error: Content is protected !!