Jesenji make up za suvu kožu – 5 brzih koraka

Koje god da je godišnje doba, ako je vaša koža suva, uvek će joj biti potrebna dodatna nega i hidratacija. Ipak, kada birate make up proizvode za svoju kožu, izaberite one koji će vašoj koži više prijati.

Kada je suva koža u pitanju, važno je da koristite proizvode koji će je hidrirati. Birajte make up proizvode koji su u tečnom obliku ili kremi, a ne u prahu ili kamenu.

5 make up proizvoda sa suvu kožu

1. Hidrantna krema za lice kao prajmer

Vaša dnevna šminka, kao i nega uopšte, moraju početi sa hidrantnom dnevnom kremom, namenjenoj suvoj koži. Krema će vašoj koži poslužiti kao prajmer, s obzirom da klasičan primer suvoj koži nije potreban jer se ona ne masti i retko ima bubuljice.

2. Podloga/puder

Četkicom nanesite podlogu/tečni puder. Nanesite mali količinu podloge, vašoj suvoj koži nije potrebna “kamulflaža” jer ona nije problematična. Puder vam treba samo da blago ujednačite ten.

3. Korektor

Ako imate podočnjake ili tamne krugove ispod očiju, nanesite korektor koji ste pomešali sa malo hidrantne kreme. Taj mix nanesite prstima, tapkanjem.

4. Bronzer

Preskočite puder u prahu i kamenu, vaša šminka neče nigde! Nanesite bronzer da vam lice dobije malo sjaja.

Kako i gde se nanosi bronzer?

5. Rumenilo

Dajte malo boje svojoj koži. Rumenilo u prahu – NE! Koristite kremasto. Nanesite ga prstima.

Kako da od rumenila u kamenu napravite kremasto rumenilo?

Make up za usne i oči

Ukoliko koristite senke za oči, trebalo bi da izbegavate one potpuno suve i praškaste. Struktura vaše senke treba da bude baršunastija i kremastija.

Što se tiče make up-a za usne, koristite sjajeve za usne i karmine koji obezbeđuju hidrataciju. Posebno u jesenjim i zimskim mesecima, usnama je potrebna dodatna nega. Zato je dobro pre nanošenja ruža, na usne staviti balzam za usne. On će pripremiti usne za karmin i neće vam se desiti da vam se usne “osuše” i budu dehidrirane a ruž počne da se skuplja i kruni. Ovo se posebno odnosi na korišćenje mat ruževa za usne.

Sve u svemu, make up za suvu kožu uvek, a posebno u toku hladnih meseci, treba da se bazira na proizvodima koji nude hidrataciju a to znači da one koji su u prahu uglavnom treba izbegavati.

error: Content is protected !!