Make-up trendovi širom planete: Koliko su različiti od naših?

make-up trendovi

Trenutno, najaktuelniji make-up trendovi na našim prostorima uključuju jaku šminku na dnevnoj bazi: puder visoke pokrivne moći, jake konture, hajlajter, dosta senki na očima, jake obrve i mat tečni karmin. Ovo bi bio “full glam look”, koji mnoge devojke nose i u dnevnim prilikama. U drugim delovima sveta to nije slučaj: širom planete aktuelni su upravo ovi make-up trendovi, a mi vam ih predstavljamo u nastavku!

Devojke u Srbiji verovatno ne bi izašle iz kuće bez tečnog pudera i popunjenih obrva. Začudićete se kada pročitate da je u drugim krajevima sveta, fokus na potpuno drugačijim načinima šminkanja – od pastelnih senki, preko nude sivkastih karmina, naglašenih trepavica itd…

Kako se šminkaju žene širom planete?

Japan

U Japanu, idealan make-up look je svež izgled, poput lutke. Suprotno zapadnom stilu nanošenja rumenila na jagodice, Japanke rumenilo nanose ispod očiju! Ova metoda navodno čini da crte lica deluju zaokrugljeno i mlađe. Drugi make-up trendovi u Japanu uključuju veštačke trepavice poput lutke i kontaktna sočiva u boji.

Povezano: Japanke otkrivaju svoje tajne savršene kože

make-up trendovi

Brazil

Popularan trend u Brazilu je nanošenje tamne olovke za oči samo na donju liniju trepavica. Žene u Brazilu su poznate po tamnim i gustim gornjim trepavicama, zato se trude da izbalansiraju donje. To postižu iscrtavanjem isključivo donjeg kapka, tik uz liniju trepavica.

Koreja

Korejska šminka se fokusira na mladalački sjaj i prirodnost. Tečne pudere skoro da ne koriste, već lagane tranparentne BB ili CC kreme, koje nanose jastučićem za šminkanje. Rumenilo takođe nanose jastučićem i to veoma prirodno. Osnova njihove šminke je dobra nega, zato su Koreanke opsednute hidratacijom – koriste vodene maske, spreje i fiskatore pre i posle šminkanja.

Dubai

U Dubaiju se nose ravne i jake obrve, koje su trenutno veoma popularne. Primer takvih idealnih obrva su one koje ima manekenka Kara Delevinj. Čupave ili jake tamne obrve su imperativ lepote u Dubaiju, tako da njihovo stanjivanje nikako nije poželjno.

make-up trendovi

Velika Britanija

Slično poput Dubaija, u Britaniji se nose takođe naglašene obrve, medjutim, ovde su ipak više zaobljene, sa višim lukom, iako su i dalje čupave i upečatljive.

Tajland

Iako se šminkanje na Tajlandu ne razlikuje preterano od našeg zapadnog, jedina velika razlika je što nećete nikoga videti da nosi nude karmin! Najpopularniji make-up trend ovde je tamni ili jarki kamin – nikako nude!

Latinska Amerika

U zemljama Latinske Amerike, najpopularniji make-up trend je nanošenje olovke u jarkoj boji ispod linije donjih trepavica. Umesto da posvetle korektorom deo ispod očiju (kao što mi radimo), one to čine tračkom boje ispod donje linije trepavice.

Indija

U Indiji popularan make-up trend je nežna, pastelna senka na očima. Kako bi se napravio jak kontrast sa senkom, indijiske žene stavljaju ajlajner u boji poput zelene ili hot pink preko senke.

Povezano: Najlepši make-up trendovi za jesen – Prigušeno i sexy

make-up trendovi

Švedska

Nude karmin je imperativ make-up trendova u Švedskoj! I to ne bilo kakav karmin – obavezno je to onaj sa sivkastim podtonom. Tipične boje karmina koje Šveđanke koriste su mauve ili taupe nude sa sivim podtonom.

Rusija

Ogromni trend u Rusiji su džinovske trepavice! Ruskinje nanose veštačke trepavice i maskaru u slojevima kako bi dobili gotovo trodimenzionalan efekat! Ostatak šminke ume da bude potpunu neutralan, ali trepavice su tu da ukradu šou!

Francuska

Francuska je oduvek poznata kao prestonica prirodnog stila šminkanja i nege – “au natural”. Veoma popularna tehnika šminkanja je strobing – isticanje kontura lica uz privlačenje svetlosti na njih. Ovo postižu tečnim i kremastim hajlajterima i iluminatorima, na način različit od npr. Amerikanki.

Pročitajte još i: Strobing – prirodno letnje konturisanje lica

error: Content is protected !!