Kako da istaknete sve nijanse plavih očiju šminkom?

šminka za plave oči

Ako se pitate koja boja senke za oči odgovara plavim očima – ovo je vodič za vas! Postoji mnogo odgovarajućih nijansi, ali odgovor zapravo zavisi od vaše specifične nijanse plavih očiju. Plave oči se obično dele na tri kategorije: svetlo plave, sivo-plave i tamno plave. Zato u nastavku pročitajte sve predloge koji će istaći baš vašu nijansu plavih očiju.

Koja je moja nijansa plavih očiju?

Svetlo plave oči imaju nijanse nebo plave i srebrne boje, sivo-plave oči naginju sivoj boji sa naglascima zelene, dok tamno plave oči su tamnije noću, sa najfinijim odblescima boje okeana. Kako biste našli idealnu nijansu senke za oči prema vašoj nijansi plavih očiju, dozvolite da vas upoznamo sa krugom boja!

#1: Svetlo plave oči

Kada gledate u krug boja, videćete da nasuprot plavoj stoje nijanse narandžaste boje – to je suprotna nijansa koja maksimalno ističe plavetnilo. Ali to ne znači da treba da ponesete jarku narandžastu senku. Umesto toga, napunite neseser netraulnim nijansama sa narandžastim podtonom. To su tople svetle zemljane boje, koje su trenutno veoma popularna!

Povezano: Najbolje olovke i ajlajneri prema boji očiju

šminka za plave oči

#2: Sivo-plave oči

Kako biste maksimalno istakli plavetnilo vaših očiju, breskvaste nijanse će vam postati najbolji prijatelj! Kada nanosite ove boje na oči, postarajte se da one budu samo na vašem gornjem kapku, a nikako na donjem, jer vas mogu učiniti da izgledate umorno. Duboka smeđa boja u paletu je idealna da je koristite kao ajlajner na donjoj liniji trepavica, jer će istaći sivilo vaših očiju.

Mi vam predlažemo City Color Basic paletu sa 4 senke, idealno ukombinovane za plave oči.

paleta senki

#3: Tamno plave oči

Pošto tamno plave oči nekada deluju gotovo crno, dobar način da ih posvetlite jeste uz pomoć žućkaste senke. Zlatni ton će naglasiti tamno plave oči, kako bi izgledale mrvicu svetlije, dok u isto vreme skreću pažnju na baby plave iskre u zenici!

Povezano: Najbolja šminka prema boji očiju

šminka za plave oči

Još predloga senki za plave oči

To što plave oči najbolje ističu narandžaste senke, ne znači da plavooke dame ne treba da se igraju i sa drugim nijansama.

  • svetlo ljubičasta – ako uparite plave oči sa ljubičastom senkom roze, lavanda podtona, ovo može naglasiti oči i stvoriti predivan make-up look.
  • šampanj – najbolji trik da plave oči učinite većim i svetlijim jeste da nanesete šimerastu šampanj senku na donju liniju trepavica, i u unutrašnji ugao oka. Ovo će dodatno istaći plavetnilo vaših očiju.
  • biserno roze – još jedna topla nijansa koja predivno stoji plavim očima je biserno roza. Šimerasta nežna roza boja u kombinaciji sa nežno plavim očima – ženstvena kombinacija kojoj ne možete odoleti.

Pročitajte još i: Kako da se našminkate prema boji očiju?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!