10 sigurnih znakova da ste zavisni od emodžija u online komunikaciji

emodži

Emodžiji su postali sastavni deo svake neformalne, pa čak i formalne komunikacije, tako da ne možemo više ni poslovni mail zamisliti bez žutog smajlija. Sa samo jednim klikom, možemo izabrati među par stotina malih lica, sa najrazličitijim izrazima, potom tu si u životinje, biljke, aktivnosti, profesije, zastave, tehnologija i simboli. Sve što želimo reći, možemo uraditi sa emodžijima. To stvara mali problem – malo smo zaboravili kako da živimo bez njih. Ovo je 10 sugurnih znakova da ste postali beznadežno zavisi od emodžija u svakodnevnoj komunikaciji.

Da li ste zavisni od emodžija?

#1: Osećate da se ne možete adekvatno izraziti bez emodžija

Gole reči, bez emodžija? To niste hteli da kažete. Samo jedan žuti smajlić koji se plezi, promeniće ton cele poruke. Nekada zaista jeste teško izraziti se i ne biti pogrešno protumačen bez upotrebe emodžija. Ljudi će misliti da ste preozbiljni, ako ne stavite emodžija sa sunčanim naočarima na kraju poruke.

#2: Izbegavate chat na kompjuteru, jer tamo nemate emodžije

Zavisnici od emodžija će izbegavati da se kuckaju sa nekim putem Facebook-a ili Desktop verzije chat aplikacija na računaru, samo zato što ne mogu otkucati emodžije. Kako da završite poruku oko dogovora za restoran, bez emodžija svinjice ili žutog lica koje se oblizuje?

emodži

#3: Obična interpunkcija vas zbunjuje

Kako da zvučite uzbuđeno, ali ujedno i ozbiljno, samo koristeći uzvičnike i tačke? Znaci interpunkcije ne mogu mnogo toga učiniti kako bi izrazili vaša osećanja. Ako stavite samo tačku, zvučaćete preozboljno. Ako stavite 3 uzvičnika, delovaćete preterano uzbuđeno ili ljuto. Tu uskaču emodžiji.

#4: Možete na većinu poruka odgovoriti samo emodžijima

Toliko ste zavisi od emodžija, da vam nekada reči nisu ni potrebne, posebno sa najboljom drugaricom ili dečkom. Usavršili ste veštinu odgovaranja na poruku koristeći samo emodžije, a sagovornici vas mogu savršeno razumeti. To je pravi talenat!

Povezano: Mobilni telefon šteti vašoj koži na 5 načina!

#5: Teško vam je da stavite samo jednog emodžija u poruku

Ponekada, završimo poruku i sagledamo da smo svaki emodži napisali u grupi od 2-3 zaredom. Ovo je još jedan znak da ste zavisni od emodžija. Ponekada delujemo previše opsednuto i otkačeno, kada prebrojimo emodžije u jednoj poruci, ali dobro, nekada je to sasvim u redu.

emodži

#6: Postajete svesni vaše upotrebe emodžija kada se kuckate sa nekim ko ih ne koristi

Ako se kuckate sa šefom ili svekrvom, verovatno morate sebe da podsećate da ne završavate svaku ozbiljnu poruku emodžijem. Verovatno se vraćate i editujete napisane poruke, da se osigurate da se tek tu i tamo pronađe neki (neutralni) emodži, kako biste delovali manje opsednuto.

#7: Probali ste da kreirate kratke priče ili oblike koristeći emodžije

Priznajte, sigurno ste pokušavali da prijateljima otkucate priču koristeći samo emodžije, ili da kreirate neke veće oblike, koristeći mnogo strateški raspoređenih emodžija. Ovo kreativno igranje sa njima pokazuje da ste itekako zavisni, ali vašim prijateljima to ne smeta.

#8: Svaka vama bitna osoba ima emodži pored imena u vašem imeniku

Vaši bliski prijatelji, mama, sestra ili dečko imaju emodži pored imena u vašim Kontaktima u telefonu. Ovo nisu random emodžiji, već pažljivo odabrani, koji se slažu uz svaku osobu.

emodži

#9: Imate više omiljenih emodžija koje previše koristite

Svako ima onog jednog emodžija kojeg preterano koristi. To može biti neki koji opisuje vaše raspoloženje, hobije, hrani… Stavljate ga u svaku poruku, a vaši prijatelji vas pamte po tom specifičnom znaku.

#10: Previše se radujete svakom apdejtu emodžija

Zavisnici od emodžija se sigurno raduju svakom apdejtu operativnog sistema, kada dobiju nove emodžije za burito, tako, žuto lice koje se krija iza oblaka itd. Verovatno ih onda i obilato koristite u prepisci, kako biste istražili sve nove opcije.

Pročitajte još i: Šta je digitalno starenje kože i kako to da sprečite?

error: Content is protected !!