Za sve buduće mlade: 7 modela vereničkog prstenja u trendu za 2023. godinu

verenički prsten

Za razliku od popularnih stilova sa modne piste, trendovi vereničkog prstenja se menjaju u dosta sporijem tempu. Ipak, opcije kod odabira ovog najvažnijeg prstena su prevelike, i variraju od tradicionalnih dizajna, pa do modernih interpretacija. Za 2023. godinu, juvelirski eksperti su izdvojili neke trendove vereničkog prstenja koji će se lansirati u ovom periodu. Ima ponešto za svakoga: bilo da ste minimalisti ili imate jači ukus. Ako ove godine birate verenički prsten, nemojte osećati toliki pritisak – svaki prsten možete kasnije doraditi ili izmeniti, ako vam se ukusi i želje budu menjale sa godinama.

Ovo su modeli vereničkog prstenja koji će dominirati 2023. godinom

#1: Centalni kamen u boji

Kamen je svakako centralni deo prstena, a poslednjih godina su sve popularniji oni u boji (za razliku od tradicionalnih cirkona i dijamanta, koji su providni). Ovaj trend će samo rasti u 2023. godini – raznobojni kamenčići su tu da ostanu. On može biti na centralnom mestu ili samo detalj sa strane. Ovo je odličan način da imate jedinstven prten, koji odskače od ostalih. Jesu verenički, ali su upečatljivi i definitivno drugačiji. Ametist, rubin, smaragd ili cirkoni u istim bojama će zaista privući pažnju!

#2: Žuto zlato

Iako Keri Bredšo u seriji “Seks i grad” nije bila oduševljena vereničkim prstenom od žutog zlata, trebalo bi da znate da je ovaj trend postao omiljena opcija mladenaca poslednjih godina. Posle dominantne ere belog zlata i platine, žuto zlato se ponovo vraća u fokus. Svetski juveliri tvrde da im je to najtražniji metal. Kontrast žutog zlata i belih dijamanata zaista čine da se kamen istakne. Ako želite nešto unikatno, razmislite o kombinovanju srebra i zlata, kada birate materijal za izradu prstena.

View this post on Instagram

A post shared by Elegant Gems (@elegantgemsdesign)

#3: Širi obruč prstena

Iako su prefinjeni, delikatni prstenovi, sa tankim obručem, favoriti mnogih dama, trendovi polako počinju da naginju u suprotnom smeru. Širi i deblji modeli obruča prstena su sve popularniji. Teško, “chunky” vereničko prstenje je bilo jedan od najtraženijih modela prošle godine, a trend se nastavlja i dalje.

#4: Prstenje inspirisano vintage modelima

Vereničko prstenje inspirisano retro, vintage modelima mogu nalikovati na one iz Art Deco ili stare evropske ere, i kao takvo, postaje sve popularnije. Povećana je potražnja za uklapanjem starih, nasleđnih dragih kamenčića u dizajn koji se uklapa sa mladinim stilom. Takođe, sve je veće  interesovanje za korišćenje starog dragog kamenja, koji je rudareno pre više 100 godina. Njih je teško naći i izuzetno su retki, ali i dalje imaju jedinstveni sjaj.

#5: Netradicionalni modeli

Možda mislite da vereničko prstenje možete podeliti u tri kategorije: zlato, roze zlato i srebro. Ali, u 2023. godini, to će se promeniti. Popularno prstenje obloženo keramikom, sa natpisima poput “Til Death” zanimljiv su izbor za netradicionalne parove. Takođe, materijali poput Volframovog karbida ili tikovine su neočekivani elementi za izradu prstenja, koji postaju sve popularniji.

#6: Step-cut četvrtasto kamenje

Za dame koje preferiraju klasiku, trend “step-cut” dijamanata će dominirati ove godine. Radi se o kockastim ili pravouganim cirkonima (ili dijamantima), sa paralelnim fasetama na sve 4 stane, koji podsećaju na stepenice. Čiste arhitektonske linije ovog prstena su savršene za mladu sa stilom, koja ne želi da privlači pažnju.

#7: Ovalno i kruškasto kamenje

Sve više poznatih ličnosti dobija verenički prstenje sa ovalnim ili kruškastim oblikom centralnog dijamanta, tako da nije ni čudo što je ovaj trend postao toliko aktuelan. Mnogi parovi traže kamen poput onog kojeg je dobila Hejli Biber ili Sidni Svini. Ovaj oblik kamena vizuelno izdužuje prste i izgleda spektakularno na svakoj ruci.

Pročitajte još i: 6 make-up saveta za mlade

error: Content is protected !!