Beauty alati koje morate imati

Ulepšavanje predstavlja svakodnevni ritual svih dama, bez izuzetka, bilo da se radi o sređivanju noktiju, korišćenju maske za kosu ili lice, čišćenje lica i slično. Sam po sebi širok pojam i komplikovan proces, zar ne? Uz ove beauty alate upotpunićete i olakšati svoju svakodnevnu rutinu nege.

Beauty alati za negu lica

Jastuče / četka za čišćenje lica

Najbolji je saveznik za čišćenje lica. Zahvaljujući svojim tankim dlačicama uz pomoć sredstva za umivanje očistiće temeljno i najmanju poru. Naša preporuka: Ebelin Professional Massagepad. Jastuče možete koristiti za svakodnevno čišćenje kože/umivanje i blagu masažu, dok je četka za čišćenje lica ukoliko vam je potrebna grublja četka za piling.

Masažer za lice

Masaža lica je nešto najbolje što možete priuštiti svojoj koži. Uz adekvatno ulje/kremu za masažu pojačaćete protok limfe i cirkulaciju, ojačati kožu, poboljšati joj elastičnost, jednom reči – preporodićete svoju kožu. Pored vaših šaka i dlanova koji su primarni alat, možete koristiti i sledeće.

Četka za masku za lice

Uz pomoć četke, masku za lice ćete naneti ravnomerno i uredno.

Pinceta

Verovatno prva beauty alatka koju ste imale u svom neseseru i koju neke od nas još uvek nose uvek i svuda sa sobom. Ah te nestašne dlačice koje se pojavljuju ni od kuda.

pinceta

Alati za negu tela

Sunđer za kupanje je must have!

Pored toga što će napraviti bogatu penu i pomoći vam da uklonite mrtve ćelije sa površine kože i odradite piling, masaža kože tela podstiče protok limfe, što je neprijatelj broj 1 najvećem ženskom neprijatelju. Sunđeri su naši  prijatelji, ali pazite na održavanje. Nakon korišćenja se preporučuje temeljno ispiranje i sušenje na promaji/suncu kako ne bi došlo do razvoja bakterija.

Četka za telo

Suvo četkanje tela je poslednjih godina jako popularno a od davnina je deo alternativne medicine i ajuverde. Pored toga što uklanja mrtve ćelije, podstiče protok limfe i vrši detoksikaciju, veruje se i da pozitivno deluje na odbrambene mehanizme organizma i pomaže prilikom izbacivanja nakupljenje tečnosti u organizmu. Četka kojom ćete obavljati ovaj ritual bi po mogućstvu trebala da bude izrađena od prirodne dlake i srednje tvrdoće.

Turpija za stopala/pete

Stopala su deo tela koji najviše trpi a jedan je od zapostavljenijih. Celodnevna šetnja u uskoj i neudobnoj obući uzima svoj danak, a kao jedan od prvih vidljivih nedostataka se javljaju žuljevi i ipucala koža – pete. Svakog dana odvojite bar 10 minuta za blago turpijanje i masažu vaših stopala. Pored opuštajućeg tretmana, Vaša stopala će narednog dana uzgledati uredno i negovano u otvorenim sandalama. Naša preporuka: Oriflame turpija za pete i Scholl Velvet Smooth električna turpija.

[adsense_inserter id=”12825″]

beauty alat za negu tela

Alati za glatku kožu

Trke za depilaciju, topli vosak, kreme za depilaciju, depilator – Koliko ste samo puta bile u špicu i nikako niste uspeli da se usaglasite sa kozmetičarkom oko termina? Budite sama svoj majstor! Na tržištu postoji velika ponuda depilatora, traka i krema za depilaciju, na kraju krajeva i brijača koji će Vas u udobnosti vašeg doma rešiti neželjenih dlačica na brzinu. A pritom ćete i uštedeti!

Alati za negu kose

Pored adekvatne nege vaše kose, veliku ulogu imaju i alatke kojima oblikujete svoju kosu. Njih je dosta, a mi ćemo navesti samo one osnovne – češljevi i četke. Izbor neadekvatnog „alata“ dovodi do oštećenja vlasi i gubitka kose. Budite pažljivi prema njoj i ophodite se prema njoj kao prema najnežnijoj svili. Naša preporukasu četke/češljevi od prirodne dlake ili drveta: Boreal drveni češalj, Wet Brush četka za kosu

cetke i cesalj za kosu

Alat za negu noktiju

Grickalica, makaze, turpije, štapici za potiskivanje zanoktica i makaze za zanoktice. Koliko puta se dnevno samo rukujete i koliko su vaše ruke izložene tuđim pogledima? I da li ste sada svesni koliko vaše ruke govore o vama? Ne smete dozvoliti sebi da sa neurednim noktima i zanokticama napustite kuću. Iako nisu nalakirani, uredno isturpijani nokti i sređene zanoktice ostaviće utisak osobe koja vodi računa o sebi.

Autor teksta: “Beauty alati koje morate imati”, BlogoMarija

*************************************************************

marija sa bloga blogomarijaZahvaljujući beauty blogerima – odvažila sam se i postala jedna od njih. Zovem se Marija, imam 25 godina i autor sam lifestyle & beauty bloga BlogoMarija. Živim na relaciji Pirot-Leskovac; za sada sam prvi i jedini beauty bloger iz Pirota i volela bih da mi se neko pridruži u ovom divnom hobiju. Veliki sam zaljubljenik u kozmetiku i stvari koje se tiču ulepšavanja. Obožavam životinje i odrasla sam s njima. U slobodno vreme volim da treniram, radim na DIY projektima, čitam Sidni Šeldon, pozitivnu psihologiju, vežbam šminkanje i šminkam, uživam u kućnim tretmanima lepote. Sam svoj majstor.

 

*************************************************************

error: Content is protected !!