Pečenje/kuvanje šminke
Ova tehnika šminkanja se krila u mraku neko vreme, ali sve se promenilo sa jednim klikom. Kim Kardashian i njen šminker Mario Dedivanovic su svim lepoticama otkrili ovu tehniku koja je ubrzo postala trend.
Metod je sličan isticanju, ali bez upotrebe sjaja. Pečenje/kuvanje šminke podrazumeva slojevito nanošenje tekućeg korektora ili fondacije u području ispod oka, a zatim blokiranje svih tih slojeva primenom prozirnog pudera u prahu kao što je Banana puder – završni puder omiljen među šminkerima za setovanje, matiranje i ujednačavanje tena. Nakon 5-10 minuta, puder u prahu jednostavno četkicom sklonite s lica.
Hidrirajte područje oko očiju – nanesite kremu za oči za hidrataciju vaše kože, smanjićete pojavu bilo kakvih linija ili nabora. Aplicirajte korektor ispod očiju – pokretima prema gore, od jagodičnih kostiju do slepoočnica. Zatim ga utapkajte vlažnim sunđerom za šminkanje. Za dugotrajniji rezultat nanesite drugi sloj korektora.
Pomoću mekane četkice, preko korektora primenite prozirni puder u prahu. Nakon 10-ak minuta uz pomoć mekane četkice odstranite puder u prahu koji se pekao pod vašim očima.
Puder u prahu dozvoljava da se vaša tekuća podloga ili korektor savršeno upiju zbog topline vaše kože. Na kraju imate savršeno nanetu mat podlogu bez mrlja, ostataka pudera u naborima kože i sličnih nesavršenosti.
Povezano: Neobični načini za konturisanje lica!
Ako želite da isprobate ove zabavne trendove, pobrinite se da imate barem jedan sat za celokupno šminkanje. I kada završite, ne zaboravite da postavite fotografiju na Instagram da vidimo koliko ste lepe i vešte.
Ostavi odgovor
Vidi komentare