Hrskav, a zdrav desert: Kolačići od ovsenih pahuljica

Kolačići od ovsenih pahuljica

Ako ste tražili savršen recept za zdrave kolačiće, to je to! Ovi puni, zdravi i bogati niskokalorični kolačići od ovsene kaše napravljeni su od zdravih sastojaka, ali imaju ukus kao prava poslastica! Mekani, hrskavi i napravljeni od celih žitarica i niza zrnastih mešavina, ovo su najbolji zdravi kolačići koje ćete ikada ispeći. Recept sledi u nastavku.

Recept za 24 kolačića od ovsenih pahuljica

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 1 ¼ šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja belog integralnog pšeničnog brašna
  • 1 ½ kašičice praška za pecivo
  • 1 ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice soli
  • ¼ šolje nezaslađenog sosa od jabuke
  • 4 kašike neslanog putera otopljenog i ohlađenog
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  •  ½ šolje meda
  •  ⅓ šolje dugmića tamne čokolade
  •  ¼ šolje suvog grožđa
  • ¼ šolje seckanih sirovih oraha ili pekan-oraha
Kolačići od ovsenih pahuljica

Priprema:

U velikoj posudi umutite ovas, brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U srednjoj posudi pomešajte sos od jabuke, puter, jaje, vanilu i med. Umutiti dok se ne sjedini. Sipajte tečnu smesu u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedini. Testo će biti vlažno i lepljivo. Stavite dugmiće čokolade, suvo grožđe i orahe. Stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta ili do 3 dana.

Kada budete spremni za pečenje, stavite rešetku u sredinu vaše rerne i zagrejte rernu na 180 stepeni C. Veliki pleh za pečenje obložite papirom za pečenje ili silikonskim plehom za pečenje.

Izvadite testo iz frižidera (ako je jako kruto, možda ćete morati da ga ostavite da odstoji 5 do 10 minuta). Lopaticom ili kašikom za kolačiće oblikujte testo u loptice od 3,5 cm i poređajte ih na pleh za pečenje, ostavljajući 2-3 cm prostora oko svake. Prstima nežno poravnajte svaki kolačić tako da bude debeo oko 1 cm.

Pecite dok kolačići ne postanu zlatni i čvrsti oko ivica i stavite na vrh, oko 9 do 10 minuta. Stavite pleh na rešetku i ostavite da se kolačići ohlade na plehu 2 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Pročitajte još i – Tiramisu kolačići – mini verzija popularnog deserta

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!