Kondenzovano mleko – Kako da ga napravite?

kondenzovano mleko za kolace

Sve češći su recepti za slatkiše u kojima se koristi kondenzovano mleko, kao što je to slučaj sa našim čokoladnim kuglicama. Pošto ga je kod nas još uvek teško (gotovo nemoguće) pronaći, donosimo vam i brz i jednostavan recept kako da sami napravite kondenzovano mleko, odnosno mleko sa manjim sadržajem vode.

Zbog svoje bogate kremaste strukture, kondenzovano mleko je idealan sastojak za pravljenje brojnih preukusnih i brzih slatkiša, kuglica, pralina, sladoleda a možete ga dodati i u kafu.

cokoladne kuglice

Šta vam je potrebno za kondenzovano mleko:

  • 100 g mleka u prahu,
  • 50 g šećera,
  • 25 g maslaca,
  • kašika ekstrakta vanile ili vanilinog šećera,
  • 50 ml ključale vode.

Način pripreme:

Kondezovano mleko ćete dobiti kada sve navedene sastojke stavite u blender i mutite oko 1 do 2 minuta. Ohladite kondenzovano mleko na sobnoj temperaturi pa čuvajte u frižideru do 3 dana.

slatko kondenzovano mleko

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!