Letnji saveti za obuću – izbegnite žuljeve, klizanje, neprijante mirise…

Napolju je +30 stepeni, krenuli ste na plažu u svom omiljenom kupaćem kostimu i laganoj haljini, ali taj žulj vam uzrokuje bol i čak pomišljate da počnete da skakućete na jednoj nozi. Da bi izbegli ovaj scenario pročitajte koji su to letnji saveti za obuću.


Sigurno ste kupili cipele koje, kad ste ih probali, činilo se kao da hodate po oblaku, ali ste se nakon par sati nošenja uverili da ste bolno pogrešili. Ovi laki letnjii saveti za obuću, za koje su vam potrebne stvari koje već imate u kući, pomoćiće vam da budete spremni za bilo šta: kupanje, odbojku, noćni izlazak…

5 saveta za izbegavanje problema vezanih za obuću tokom leta

1. Izbegnite žuljeve:

Pre nego što obujete vaše omiljene letnje sandale ili cipele, nanesite stik dezodorans na osetljive oblasti, kao što su pozadina peta ili spoljašnji deo vaših velikih i malih prstiju, gde god cipele imaju tendenciju da vas nažuljaju. Dezodorans će pomoći u smanjivanju trenja dok se noga ne navikne na obuću. Uvek uz sebe nosite flaster da ga primenite ako vas cipele ipak počnu žuljati.

Povezano: Hanzaplast – za leto bez ograničenja!

2. Nema više neprijatnih mirisa:

Poprskajte malo šampona za suvo pranje u letnju obuću ujutru pre nošenja. Ista magija koja uklanja višak ulja u kosi, takođe će učiniti da vam noge ostanu suve i sveže.

3. Kako da raširite letnju obuću:

Napunite plastičnu kesu sa vodom, zatvorite je i stavite u vašu letnju obuću. Sandale ili cipele koje hoćete da rastegnete, ostavite u zamrzivaču preko noći i voilà! Vaše letnje cipele su sada udobne. Imajte na umu, međutim, da kada rastežete cipele, ne možete ih vratiti u njihov originalni oblik. Takođe, ako morate da nosite zatvorene cipele na poslu, u kojima vam je vruće ili vam se znoje stopala, stavite cipele u plastičnu kesu i ostavite ih u zamrzivaču preko noći. Na ovaj način ćete  ubiti sve bakterije koje mogu izazvati probleme kao što su gljivične infekcije.

4. Kako da belu letnju obuću održavate čistom:

Uzmite četkicu za zube i malo sirćeta stavite na umrljano mesto na patikama. Utapkajte malo sirćeta, pa po potrebi koristite više ukoliko su mrlje tvrdokorinije. Ili ih možete oprati u mašini na 30 stepeni ili ručno pranje, sa blagim praškom za veš (npr. za vunenu odeću).

5. Nema više klizave letnje obuće:

Ukoliko ste se nekad okliznuli i pali pored bazena dok ste nosili novi par sandala, niste jedini. Šmirglom istrljajte đon vaših novih cipela kako bi sprečili da se kližu. Lak za kosu može takođe pomoći da sprečite klizanje letnja obuće.

error: Content is protected !!