Ljuske od jaja: Beauty upotreba

ljuske od jaja

Sećate li se teksta u kojem smo otkrili načine na koje možete da iskoristite upotrebljene kesice čaja? Rekli smo da je smeće poslednje mesto gde biste trebali da ih odložite. I ljuske od jaja imaju istu sudbinu – završe u kanti za otpatke umesto da ih iskoristimo u kozmetičke svrhe.

Ljuske od jaja su pune kalcijuma (ali sadrže i gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden) koji pored što ima brojne važne funkcije u radu organizma, važan je i za zdravu kožu, kao i za zube.

Pre nego što primenite neku od 3 beauty upotreba, rešite se mogućih bakterija – prokuvajte ljuske od jaja, pustite da voda ključa 10 minuta. Nakon što se dobro ohlade, usitnite ih u prah.

Ljuske od jaja za upale na koži

U borbi protiv upale, osipa i drugih iritacija na koži, pomešajte 1 kašiku praha ljuski od jaja sa 1 kašikom jabukovog sirćeta pa ostavite da smesa odstoji najmanje 5 dana pre primene na koži. Nanesite smesu direktno na kožu, ostavite na nekoliko minuta pa isperite i vrlo brzo ćete umiriti kožu.

Ljuske od jaja za blistav ten

Usitnjene ljuske od jaja pomešajte s 1 belancetom i namažite lice. Nakon što se maska osuši uklonite je mlakom vodom te lice namažite hidratantnom kremom koju inače koristite. Koža će vam biti mekana, blistava i izgledati podmlađeno, posebno ako primenjujete ovu masku 3 puta nedeljno. Takođe, maska će ukloniti i mrtve ćelije kože.

fresh-eggs.jpg
Pogledajte i kako da ubrzate rast kose pomoću jaja!

Ljuske od jaja za zdravlje zuba

S obzirom da ljuske od jaja sadrže kalcijum i druge minerale, idealne su za zdrave zube – za uklanjanje naslaga na zubima i lečenje karijesa. Svako jutro temeljno očistite zube dobijenim prahom od ljuski jaja i sa malo vode. Imaćete savršen osmeh, posebno ako ovu proceduru ponavljate i više puta dnevno.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!