“Expensive Outfit”: Modni eksperti otkrivaju kako da izgledate “skupo”

skupocen outfit
Instagram/Printscreen

Jedno pitanje koje zanima sve fashion devojke jeste: “kako da sastavim outfit koji deluje skupoceno”. Istina je da ne morate potrošiti mnogo novca kako biste izgledale otmeno, i postoji puno trikova kojima možete pretvoriti vaš outfit iz običnog u “expensive”. To može biti paleta boja, styling trik ili pametna investicija u jedan komad. Zato smo za vas sastavili najbolje savete modnih urednika za skupoceni izgled na budžetu.

9 saveta za skupocen izgled outfita

#1: Kamel boja

Kamel boja dominira našim društvenim mrežama, i to je zato što ova neutralna nijansa uvek deluje izdignuto i otmeno. Od “biscuit tan” do “sandy beige” nijansi, najbolji način je da ovu boju kombinujete sa crnom, kakao smeđom, sivom i džinsom. Ubacite neke bež ili bordo kožne detalje za leto i dobili ste skupoceni outfit za čas.

#2: Super-size veličina tašne

Ekstra velike tašne dominiraju revijama za jesen/zimu. Oversize carry-all torba je ključan trend za ovu godinu. Postoji nešto zanimljivo što koncept velike kožne tašne čini luksuznim: da li je to njena veličina ili cena koja je uvek nešto veća, u odnosu na male tašne?

View this post on Instagram

A post shared by MLJP1874 (@mljp668)

#3: Kožni detalji

Čak i letnja koža (i njene veganske alterntive) prosto viče: “luxe”. Najčešće prava koža poseduje taj bogat efekat, ali i replike kože mogu izgledati veoma dobro. Proleće je pravo vreme da eksperimetnišete sa slojevima. Ubacite kožnu suknju, dobre kožne mokasine ili kožnu tašnu, i momentalno ćete dobiti luksuzniji outift.

#4: Opustite siluetu

Iako ovo zvuči kontraintuitivno, pošto je krojenje po meri povezano sa elegantnim look-ovima, kada se dobro osmisli, opuštena i široka silueta može delovati podjednako skupoceno. Setite se širokih pentalona, fluidnih haljina, maxi šavova i XXL košulja.

#5: Oversize sako

Bilo da potrošite 20 ili 200 evra na sako, veliki, kvadratni blejzer će momentalno izdići sve što nosite. Bilo da ga nabacite preko kratke suknje ili iscepanih farmerki, ovo je jedan komad koji će odraditi sve za vas.

Povezano: 7 modnih trendova sa TikTok-a koji su napravili “boom” na modnoj sceni

#6: Slojevi lana

Jedan od materijala koji uvek deluje otmeno i skupoceno jeste lan. Potražite neutralne tonove, opuštene krijeve i komade koji se lako slažu, kada temperature porastu.

#7: Fino, tanko pletivo

Kašmir i fino pletivo su još jedan način da vaš outfit zasija. Bakina plativa su konačno opet popularna, zahvaljujući novim cool verzijama na tržištu, koje su unele dašak života u klasične teksture. Nabacite tanki kardigan od finog pletiva i odmah izdignite izgled.

#8: Monohromatski outfit

Ovo je verovatno najlakši i najbrži način da izgledate skockano, bez obzira na to za koju boju se odlučite. Slažite uvek klasične bejzik komade: zakopčanu košulju, ukrojene pantalone, sa jednostavnom frizurom. Ovo je čist i jednostavan, ali i veoma chic izgled.

#9: Nabacite dugačak mantil

Postoji nešto luksuzno kod dugačkih mantaila. Odeća koju nabacimo za napolje nije samo finiš, več je deo outfita. Zato odaberite dugačke mantile ili plašteve sa chic siluetama, koje možete nabaciti čak i preko lepršavih letnjih haljina.

Pročitajte još i: “Fashion Tips” – 15 saveta kako da izgledate “skupo” sa malim budžetom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!