7 modnih trendova sa TikTok-a koji su napravili “boom” na modnoj sceni

tik tok trendovi
Instagram/Printscreen

Kako se sve više okrećemo društvenim mrežama za modnu inspiraciju, jedna platforma neminovno oblikuje trendove i lansira karijere u polju mode na načine na koje to nismo mogli predvideti. To je TikTok, platforma sa skoro 750 miliona pretplatnika u 2022. godini. Osim smešnih videa i kućnih ljubimaca, na ovoj mreži možemo videti različite modne trikove i trendove. Neki od njih se menjaju brzinom svetlosti, a neki su tu da ostanu. Zato u nastavku donosimo pregled modnih trendova sa Tik Toka- koji su uticali na modnu scenu u ovoj, 2023. godini.

TikTok modni tredovi koji su tu da ostanu

1. Vintage Tech

Digitalne mreže i strahovi od kršenja privatnosti su naterali savremene ljude da se vrate korak unazad sa tehnologijom, ka onoj koja se čini pouzdanija i više retro. I ovaj hajp je realan. Verovatno se pitate šta je to vintage tech? Radi se o uređajima iz prethodnih 15 godina, uključujući i iPod. Kroz ovu godinu, vintage tech , poput žičanih slušalica je bio primećen na poznatim ličnostima poput Belle Hadid i Lily-Rose Depp.

2. Regency Core

Zahvaljujući velikom uspehu serija poput Bridgerton-a, istorijska moda doživljava procvat, a gde pre nego na TikTok-u. Ovaj trend je inspirisan viktorijanskim i regency periodom i predstavlja beg od savremene street mode. Radi se o povratku eleganciji, koju smo izgubili tokom lockdown-a. Regency stil mode je bio viđen i kod više dizajnera, a neki su išli dotle da su prikazali čak i rukavice za operu. Ako želite da priđete ovom trendu, isprobajte babydoll haljine, prozirne opera rukavice i raskošne volane.

3. Coquette

Kao mlađa i više cool verzija regencycore stila, coquette trend je spoj engleske romantične mode sa američkom modom iz 90-ih. Iako je osnova regencycore-a hiperženstvenost, coquette je odvojeni trend, koji stavlja flert u prvi plan. Ovaj stil karakterišu nežne pastelne boje, čipka, tkanine prekrivene ružama, karneri, slupoceni parfemi, dizajnerska moda i Mary Jane cipelice sa belim čarapama.

4. Kontrakultura

Svaka generacija traži svoj način da se pobuni, a za one rođene u 2000-im, otkrivanje alternativne muzičke scene, tokom prethodnih 30 godina imalo je veliki uticaj na stil odevanja. Kontrakultura je ukorenjena u mladlačkim pokretima i muzici 80-ih, 90-ih i ranih 2000-ih. To su muzički žanrovi poput goth-a, grandža i pop-panka. Ovaj trend mahom vodi generacija Z, koja traži nove forme muzike i estetike koja se buni protiv kulturoloških normi koje definišu ličnost. Čim vidite vrećaste farmerke, majice sa logoima bendova i vintage patike, znajte da je to counterculture moda.

5. Barbiecore

Prethodna, 2022. godina je bila sva u znaku roze tonova. Od modne piste, pa do ulične mode, naš feed na mrežama bio je prepun fuksija boje, a ukoliko ste primetili da vam je Instagram pun pink tonova, čekajte dok vidite TikTok. Barbiecore je podtrend hiperženstvenosti sa estetikom koju karakterišu hot pink tonovi, šljokice, platofrme i mini haljine, inspirisane prepoznatljivom lutkom. Delom je nostalgičan, a delom ovaj trend vraća moć i fokus na girlie interesovanja. Ovaj trend vraća puni sjaj ženstvenoj modi. Od Valentina, do Diora, mnogo je brendova koji su krerali kolekcije inspirisani ovim pink bojama.

Povezano – Barbicore estetika je sada IN – izgledajte kao popularna lutka

6. Y2K

U godini u kojoj smo imali Bennifer venčanje, novi film Lindzi Lohan i oslobođenje Britni Spirs, bilo bi ispravno da kažemo da se moda vratila u rane 2000-e godine. Sigurno ste i sami primetili renesansu Y2K trendova – kolektivnog izraza za modu i beauty estetiku iz ranih 2000-ih godina. Ovaj trend ponikao je iz nostalgije za ovim vremenom i on otelovljuje sve dobro iz ove ere. Moda i estetika iz ranih 2000-ih služi kao moderan simbol srećnijih vremena mlađaih generacija. Mogli smo videti povratak dvodelnih plišanih helanki, kargo pantalona, farmerki niskog struka itd.

7. Emo Girl

Šta se dešava kada pomešate povratak porodice Adams, uz trendy pesmu i dodate gotički make-up tutorijal? #EmoGirl estetiku, naravno. Čak je i ovaj trend deo nostalgičnog Y2K pokreta, koji slavi modu i make-up iz ranih 2000-ih godina. Na taj način, dobijamo moderni flert sa emo subkulturom iz ovog vremena. All Black moda, crni smokey eye, šljivasti ruževi, puno crne čipke i bledi ten – čini se da je i serija Wednesday imala veliki uticaj na popularnost ovog trenda.

Pročitajte još i – Goth šminka Srede Adams je u trendu

error: Content is protected !!