7 najpraktičnijih trikova da organizujete odeću BEZ greške

organizacija odeće

Sigurno vam se nekad učinilo da imate previše odeće, a ipak nemate šta da obučete? Razlog zna to je loša organizacija ormana – sve je razbacano, bez reda, teško je naći omiljenu majicu rano ujutru dok se spremate za posao, a stare stvari vam zauzimaju mesto a nove nemate gde da stavite. Organizacija odeće je važna, zato odvojte vreme za spremanje ormana, i više nikad nećete pomisliti – da nemate šta da obučete!

Organizacije odeće – 7 praktičnih saveta

1. Duplirajte vešalice

Ko bi rekao da će obični otvarači konzervi poslužiti da duplirate broj mesta na vešalicama? Otkinite otvarač vaše omiljene limenke pića i provucite ga preko kuke jedne vešalice, kako biste na njega okačili drugu. Ovo čuva vredan prostor u ormanu, a posebno je dobra metoda za lakšu odeću (bluze i košulje).


View this post on Instagram

A post shared by THE ORGANIZATION COMPANY (@theorganizationcompany) on

2. Iskoristite prstenove od zavese za tuširanje za marame

Ako ste kolekcionar šaleva, ešarpi i marama, onda znate da ih je nekad baš teško naći i razaznati u gomili. Zato ih organizujte na sledeći način – uz pomoć prstenova od zavese za tuširanje! Okačite ih na donji deo vešalice i provucite marame kroz njih. Na isti način organizujte kaiševe i kravate.


View this post on Instagram

A post shared by Hana (@pepperandpine) on

3. Organizujte fioku sa vešom

U većini home radnji možete naći praktične organizatore za fioke, s kojima možete organizovati donji veš, gaćice, brushaltere, čarapice, kako se ne bi pogubili ili zapetljali. One koje najčešće nosite, stavite napred. Ove separatore možete i sami napraviti od kartona ili plastike.

Povezano: 8 trikova sa grudnjakom koje svaka žena treba da zna


View this post on Instagram

A post shared by Perlengkapan Rumah Tangga (@jw_shop1) on

4. Organizujte odeću prema radnim danima

Ako imate svakodnevne obaveze – školu, fakultet, posao, znate da je nezgodno ujutru sklapati outft. Zato to uradite vikend ispred radne nedelje – odredite odevne kombiancija za svih 5 ili 6 radnih dana, okačite ih na vešalice i obeležite kartončićima prema radnim danima: ponedeljak, utorak, sreda itd. Ovako ćete pregledate sve odevne kombinacije i uštedeti dosta vremena ujutru na spremanju.


View this post on Instagram

A post shared by Michelle Cabrera (@michelle.cabreraa) on

5. Složite majice u fioku poput fascikli

Kada jednom počnete da majice ređate ovako – pitaćete se zašto to niste ranije uradili. Videćete da ovim sistemom može mnogo više majica da stane, videćete celu kolekciju mnogo jasnije i uštedećete vreme sortirajući i birajući baš onu belu majicu koje nigde nema.


View this post on Instagram

A post shared by Cristina (Martin) Blevins (@organizedmommy) on

6. Sredite čizme i tašne uz providni viseći organizator

Ako ste kolekcionar tašni i čizama, verovatno kuburite sa prostorom za njihovo skladištenje. Potražite u home radnjama ove proivdne prakične organizatore koje možete jednostavno zakačiti ili obesiti u orman i uštedeti mnogo prostora.

7. Neka vaš orman sadrži samo ono što aktivno nosite

Odvojite stvari iz ormana kojima treba prepravka: da se ušije dugme, zakrpi prorez, da se promeni rajsferšlus itd. Ovako ćete u ormanu imati samo odeću koju aktivno nosite.

View this post on Instagram

A post shared by Aba (@threadslikethese) on

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!