Vazelin kao sastavni deo beauty rutine

Iako smo opsednute najnovijim i najboljim kozmetičkim proizvodima, vazelin treba da postane deo vaše beauty rutine jer je redak proizvod koji će vam hidrirati kožu od glave do pete. Gusta tekstura vazelina odlična je zaštita za vašu kožu. Bićete iznenađene na koliko različitih načina možete koristiti nešto tako jednostavno i tako jeftino.

Vazelin i njegovih 9 beauty namena

1. Štiti kožu od farbe za kosu

Teško je ubediti prijateljice da vam je kosa prirodno crna ukoliko imate mrlje od farbe na čelu. Pre farbanja nanesite vazelin oko linije glave gde vam počinje kosa kako bi osigurali da vam se farba za kosu neće apsorbovati u kožu. Kasnije vazelin, odnosno farbu uklonite komadom pamučne vate i spremni ste za izlazak.

2. Sakrijte rascvetale krajeve

Sakrijte oštećene i suve vrhove stavljajući vazelin na krajeve kose. Hidrirajte krajeve utrljavanjem vazelina, ali budite oprezne jer će prevelika količina vazelina učiniti da vaša kosa izgleda masno.

rascvetali krajevi

3. Ukrotite nemirne obrve

Za pitom, uredan izgled vaših obrva, nanesite malo vazelina na njih i oblikujte ih.

4. Vazelin umesto maskare i za brži rast trepavica

Ukoliko volite prirodniji izgled, namažite vaše trepavice vazelinom. Trepavice će vam biti guste i sjajne, a pri tom ćete i hidrirati i zaštititi površinu kože koju verovatno retko vlažite. Takođe, ukoliko želite da ubrzate rast vaših trepavica, nanesite na njih malo vazelina svaku noć pre spavanja. Nakon nekog vremena imaćete duže, jače i deblje trepavice.

vazelin za guste i jake trepavice

5. Svež i sjajan izgled

Da biste imali blistav, osvežavajući izgled, nanesite vazelin na vrhove jagodica, niz nos i ispod obrva. Možete ga pomešati sa malo karmina i primeniti na obraze.

6. Uklonite šminku sa očiju

Vazelin će bezbedno ukloniti šminku sa očiju i omekšati vašu kožu. Umočite komad vate u vazelin i nežno obrišite maskaru i ajlajner. Vazelinom, takođe, možete ukloniti i lepak od lažnih trepavica.

[adsense_inserter id=”12825″]

7. Nega usana

Da biste imali glatke usne priuštite im piling od vazelina i običnog šećera. Istrljajte ovom smešom usne pomoću četkice za zube da biste skinuli mrtvu kožu sa njih. Nakon pilinga, namažite usne vazelinom. Vazelin će smiriti, zalečiti, zaštititi vaše usne i dati im sjaj.

vazelin za negu usana

8. Savršen manikir

Prilikom lakiranja, nanesite vazelin na rub kože oko nokta. Omekšaće vam zanoktice, ali najbitnije, vazelin će sprečiti da lak dospe na kožu. Dovoljno je da ga kasnije obrišete vlažnom maramicom.

9. Nežnije noge i ruke

Nakon tuširanja ili kupanja, namažite stopala/ruke vazelinom. Ukoliko stavite veću količinu vazelina na noge/ruke pre spavanja i nosite pamučne čarape/rukavice tokom noći, probudićete se sa mekim i glatkim stopalima/rukama. Takođe, nanesite vazelin na sveže obrijane noge kako biste sprečili crvenilo i iritaciju kože.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!