Zdravi proteinski sladoled koji se pravi za 5 minuta

proteinski sladolet od tri sastojka

Ovaj recept za proteinski sladoled će biti popularan ovog leta jer je tako jednostavan. Sa samo 3 osnovna sastojka, sve što vam je potrebno je 5 minuta pripreme i dobili ste najbolju zdravu užinu ili desert. Kremast, rashlađujući i osvežavajući, već znamo da ćemo praviti ovaj sladoled za sve svoje prijatelje i porodicu kada nam se bude prijelo nešto slatko.

Zdrav proteinski sladoled

Sastojci:

  • Zrnasti cottage sir 500 g
  • Voće po izboru – 1 šolja
  • Med – 1-3 kašičice, prema ukusu
  • Opciono: Ekstrakt vanile i banane

Priprema:

U snažni blender ili procesor za hranu, dodajte sve sastojke i blendajte dok ne postane glatka. Kada postane glatka, sipajte mešavinu cottage sira u posudu sa poklopcem pogodnu za zamrzavanje. Pokrijte i zamrznite najmanje 4 sata ili dok se ne zamrzne. Stavite kašiku za sladoled pod toplu vodu da biste pomogli da izvadite sladoled i uživajte!

proteinski sladoled

Zamene i varijante

Ovaj sladoled od cottage sira može se prilagoditi kako god želite, pa izmislite neke zabavne ukuse! Najlakši način da ga promenite je da koristite različito voće. Ovo je takođe odlična prilika da uživate u sezonskim proizvodima, pa uživajte u svim bobicama dok ulazimo u leto! Evo još nekoliko zabavnih ideja za mešanje:

  • Limun i borovnica: Koristite borovnice i dodajte limunovu koricu.
  • Cheesecake od jagoda: Koristite jagode i mrvice od petit ber krekera.
  • Puter od kikirikija i čokolada i banana: Koristite bananu i ubacite u puter od kikirikija. Završite komadićima čokolade ili seckanim bombonima.
  • Hrskava ljuska čokolade: Otopite komadiće čokolade sa kašičicom kokosovog ulja, a zatim sipajte sladoled pre nego što ode u zamrzivač. Kada se stegne, imaćete najukusniju čokoladnu glazuru za hrskanje.
proteinski sladoled

Bonus saveti

Birajte cottage sir većeg procenta masti za najkremastiju teksturu. Korišćenje opcije sa malo masti ili bez masti takođe funkcioniše, ali tekstura će biti ledenija i neće slična tradicionalnom sladoledu. Da vam proteinski sladoled ne bi postao previše tvrd, preporučujemo da ga mešate svakih sat vremena dok se cottage sir ne zamrzne po želji. Možete ga ostaviti da se zamrzne dok ne postane čvrsta, ali će biti mnogo teže vaditi. Tradicionalni sladoled se obično meša da bi se distribuirao vazduh i drugi sastojci, tako da mešanje često pomaže da se imitira ova tekstura.

Pročitajte još i – 3 recepta za zdrav domaći sladoled koji se jede odmah

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!