Spremne za bikini: Kućni tretman zadnjice za neverovatno glatku kožu

Kada pričamo o trertmanu kože, sigurno odmah pomislite na tretman kože lica, vrata i dekoltea, možda čak i leđa. Ipak, postoje i “butt facials”, odnosno tretmani kože zadnjice. Oni nisu toliko retki kao što mislite. Mnogo žena pati od problema poput akni na zadnjici i neujednačne i grube kože, a leto i bikini je na vidiku. Zato vam u nastavku otkrivamo kako možete sebi prirediti kućni tretman kože zadnjice!

Kakav je to tretman kože zadnjice?

U nekim salonima zaista možete dobiti tretman kože zadnjice, koji rafinira površinu kože, rešava probleme i zaglađuje njenu površinu. Ne postoji standardni tretman kože zadnjice, već se on kreria u zavisnosti od problema. On može uključivati mikrodermoabraziju ili dermalnu infuziju, kako bi hranljivi serumi hidirali ili posvetleli kožu. Često se potom nanosi maska, kao i preparat za posvetljivanje sa vitaminom C i tkivo se masira. Dobar tretman kože zadnjice ostavlje je toniranom, sjajnom i zategnutom.

Povezano: Letnji problem – akne na zadnjici i kako da ih se rešite

Popularnost tretmana zadnjice

Tretmani zadnjice su zapravo postali popularni zahvaljujući društvenim mrežama. Selfiji slikani otpozadi, poznatiji kao “belfie” , postaju sve popularniji među mlađim generacijama. S druge strane, pokrivenost donjeg dela bikinija postaje sve manja i manja, čime su naše zadnjice sve otkrivenije. Zbog svih ovih trendova, žene sada traže da imaju savršenu kožu i otpozadi!

Tretman zadnjice kod kuće – step by step

#1: Čišćenje + piling

Ako se borite sa aknama na zadnjici, potražite preparat za čišćenje kože tela na bazi salicine kiseline ili drugih sastojaka koji ciljano rade protiv nesavršenosti kože. Temeljno očistite kožu zadnjice, i potom nanesite jači piling za telo, na bazi morske soli, koji možete utrljati i specijalnom piling rukavicom za jači efekat.

#2: Maska

Isto kao što biste tretirali lice – sada je vreme da nanesete masku za telo, koji će pročistiti kožu i ostaviti je ultra mekanom. Možete koristiti blatnu masku za lice ili onu posebno formulisanu za telo – ove maske su sve popularnije. Ako volite prirodne preparate, nabavite kaolin glinu u prahu, pomešajte je sa vodom i par kapi eteričnog ulja i ovu smesu nanesite četkicom na kožu zadnjice. Kada se maska osuši, isperite je toplom vodom i sunđerčićem.

#3: Hidratacija

Posle čišćenja i maske, na redu je hidratacija, koje će koži povratiti mekoću i elastičnost. Nanesite nežno mleko za telo ili puter i dobro utrljajte kružnim pokretima. Kada se ovaj proizvod upije, možete naneti ulje za telo, kao dodatni korak za nestvarno meku kožu.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Dry Oil suvo ulje za telo.

Pročitajte još i: 4 vežbe protiv celulita na zadnjci, butinama i nogama

error: Content is protected !!