Danska dijeta – za 13 dana i do 20 kg manje

By  |  0 Comments

Ono što je prvo važno da znate o danskoj dijeti, jeste da je to veoma rigorozna dijeta u okviru koje su strogo i veoma jasno propisana pravila ishrane. Jedno odstupanje od pravila ove dijete, ujedno znači i neuspeh i u takvom slučaju možete odmah odustati od dijete, jer ona neće dati rezultate.

Dakle, samo ukoliko ste maksimalno disciplinovani i odlučni da izgubite kilograme, preporučujemo vam dansku dijetu kao soluciju.

Ono što je dobra strana ove dijete, jeste da ona ne traje dugo, a da pritom za jako kratak period daje neviđeno efikasne rezultate. Više o rezultatima ove dijete, kao i o njenim pravilima, pročitajte u nastavku teksta.

Pravila danske dijete

Kao što smo napomenuli u uvodnom delu teksta, prvo i ujedno najvažnije pravilo danske dijete je to da nema odustajanja od pravila.

Povezano: Atkinsonova dijeta: Jedite i mršavite!

Ukoliko ste na to spremni, sledeće što treba da znate, jeste da ova dijeta traje ukupno 13 dana i da je njen osnovni cilj da telo oslobodi od viška sala. U zavisnosti od količine sala koju na početku sprovođenja dijete imate, zavisi i broj kilograma koji ćete moći da izgubite. Frapantan, ali istinit je podatak da je moguće izgubiti do čak 20 kilograma. Međutim, ukoliko imate manje sala, manje ćete i kilograma izgubiti. Ono što treba da znate, jeste da ova dijeta ne utiče na gubitak mišićne mase. Međutim, ono što pored oslobađanja od sala ova dijeta podstiče, jeste oslobađanje od toksina. Upravo zato, danskoj dijeti neretko pribegavaju i osobe koje nemaju problem sa viškom kilograma, ali koje žele da detoksikuju organizam.

Važno je znati, da sprovođenje danske dijete ne smete sprovoditi češće od dva puta godišnje, odnosno jednom u toku šest meseci.

Ono što ovu dijetu čini rigoroznom, jeste tačno određen jelovnik koji podrazumeva ne samo određen izbor namirnica, već i količinu u kojoj ih smete konzumirati.

Jelovnik za sprovođenje danske dijete, možete pronaći ovde.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!